Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.
Karštą vasaros dieną tik ir norisi atsigaivinti, tačiau kuo? Vanduo – vienas iš populiariausių pasirinkimų, tačiau, ką gerti, kai norisi dar neragautų skonių? Gera išeitis, naminė arbata, kurią pasiruošite patys, be jokių nereikalingų priedų – taip skaniau ir sveikiau!
Paruošti plaktai kavai ypatingų ingredientų ir įrankių nereikia – užteks tirpios kavos, cukraus, vandens ir pieno. Namų sąlygomis galima paruošti kavos gėrimą, kuris kiek primena baristos kavinėje paruoštą kavos stebuklą!
Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis.
Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas.
Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Man labai patinka saldumo ir gaivumo balansas šiose sultyse, o salierai čia nevaidina dominuojančio vaidmens, kaip kad kartais nutinka kitąkart, kai jie naudojami.
Kisieliai paprastai verdami iš uogų ar vaisių, tad šis, su burokėliais, gali nustebinti. Išbandykite ir nutarsite, kaip jis jums patinka!
Jei nė sykio neragavote „chai masalos“, o gal gurkšnojote kavinėje, tačiau taip ir nepasidomėjote receptu, metas pabandyti pasiruošti jos patiems. Meilė iš pirmo gurkšnio garantuota!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kuo tokia „šaltai virta“ kava pranašesnė už įprastą, kurią juk galima išvirti ir paprasčiausiai atvėsinti? Ji mažiau rūgšti, malonesnio aromato, ir (kofemanai, nesibaiminkite) turi tiek pat kofeino, nei įprasta, karštai plikyta kava.
Ajurvedinis gėrimas, kuriame gausu antioksidantų ir kurį galima pamažu gurkšnoti visą dieną. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.
Ši paprastai paruošiama arbata puikiai tinka, kai norisi suaktyvinti medžiagų apykaitą ir virškinimo sistemą. Nedideliais kiekiais gurkšnokite šio gėrimo kad ir visą dieną.
Vieniems gira – prisiminimuose likusios geltonos statinės ant ratų, kitiems – saldus gėrimas plastikiniame butelyje, tretiems – ąsotis ant šventinio stalo. Pastariesiems ir skirtas šis receptas.