Nida Degutienė (Nidos receptai): Vasariškoms progoms (kurių jūs turite arba turėsite, arba susikursite patys!) tikrai prireiks patikimų desertų. Patikimais vadinu tokius, kuriuos nesunku pagaminti, kurie gražūs, skanūs ir aromatingi, nesunkūs (kalorijų prasme), gali ištverti kurį laiką ne šaldytuve, kuriuos galima pasigaminti iš anksto ir, reikalui esant, saugu transportuoti.
Putėsiams, beje, galite naudoti bet kokias mėgstamas šviežias (arba šaldytas) uogas – braškes, mėlynes, serbentus. O jei tortą ne šaldytuve teks laikyti ilgėliau (arba oro temperatūra aukštesnė), patarčiau į putėsių masę įdėti šiek tiek daugiau želatinos!
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė viena žymiausių Latvijoje maisto tinklaraštininkių ir knygų autorė Signe Meirane.
Tai receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurį ji pristatė pačios inicijuoto projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.
Šį skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė konditerijos cecho „SweetTime“ meistrai.
Šį gardumyną projekto „100 tortų Lietuvia“ proga pristatė kepyklėlių „Vanilinis dangus“ steigėjai.
Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė tinklaraščio „Miško žvėrys“ bendraautorė Lina Burdenkova.
Šio torto receptą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė fotokulinarė, tinklaraščio „Kartą virtuvėje“ autorė Loreta Pikšrytė-Jankauskienė.
Šį nuostabų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos komanda.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė šefė-konditerė Daivos Kovzan.
Šio torto receptą projektui „100 tortų Lietuvai“ pasiūlė saldėsių gerbėja Jurgita Vilkaitė. Tortų gamyba jai – pomėgis, svajonė, atgaiva nuo kasdienių darbų bei galimybė išreikšti save kuriant bei suteikiant šventę artimiesiems.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pagamino saldžių kepinių aistruolė Ramunė Aleksienė.
Torto „Avietinis šerkšnas“ receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalijo Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“.
Tortą su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prieskonių gamintoja „Santa Maria“.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristato Vilniuje veikiantis baras „Bix“.
Šio torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalino „Čiop Čiop Tortinės“ komanda.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų reabilitacijos centras „UPA“.