„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gira - visi receptai

Naminė duonos gira

Naminė duonos gira 10 asm.

Vieniems gira – prisiminimuose likusios geltonos statinės ant ratų, kitiems – saldus gėrimas plastikiniame butelyje, tretiems – ąsotis ant šventinio stalo. Pastariesiems ir skirtas šis receptas.

Burokėlių ir duonos gira

Burokėlių ir duonos gira 5 asm.

Burokėlius išvirkite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Vandenį su gvazdikėliais užvirinkite, į jį sudėkite sutarkuotus burokėlius ir palaikykite 10–20 min. Skystį perkoškite, ataušinkite, įdėkite iškildytas mieles, įmaišykite medų ir pastatykite š...
Naminės giros ir daržovių sriuba

Naminės giros ir daržovių sriuba 3 asm.

Pagaminkite girą: duoną suraikykite, riekeles padžiovinkite karštoje orkaitėje. Užpilkite verdančiu vandeniu, nudenkite, palikite pastovėti, kol atvės. Sudėkite su cukrumi gerai ištrintas mieles, išmaišykite. Parą laikykite šiltoje vietoje. Perkoš...
Naminė medaus gira

Naminė medaus gira 14 asm.

1. Virintame vandenyje ištirpinkite medų ir palikite atvėsti. Supilkite su cukrumi ištrintas mieles. Puodą uždenkite švariu lininiu rankšluostuku ir pastatykite šiltai visai nakčiai. 2. Ryte nugriebkite susidariusias putas, suberkite razinas ir...
Gira su raudonaisiais serbentais

Gira su raudonaisiais serbentais 16 asm.

1. Raudonuosius serbentus nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite mediniu šaukštu. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite 2–3 valandas pastovėti. 2. Tuomet nukoškite, sudėkite 2–3 šaukštuose šilto vandens iš...
Mėtų gira

Mėtų gira 12 asm.

1. Duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išdžiovinkite orkaitėje ant mažos ugnies. Džiūvėsėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3 valandas pastovėti. Nukoškite. 2. Paruoštą gėrimą užvirkite, sudėkite mėtas, suberkite cukrų ir...
Citrininė gira

Citrininė gira 16 asm.

1. Paruoškite raugą: sumaišykite mieles su vandeniu ir miltais. Ruginę duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išdžiovinkite orkaitėje ant mažos ugnies.Užpilkite džiūvėsius verdančiu vandeniu, išmaišykite ir palikite atvėsti iki kambario...
Braškių gira

Braškių gira 12 asm.

1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies. 2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir...
Citrinų gira

Citrinų gira 10 asm.

Citrinas su visomis žievelėmis supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, užpilkite 0,5 l vandens ir virkite, kol citrinos visiškai suminkštės. Paskui skystį su visais tirščiais atskieskite likusiu virintu, bet ataušintu vandeniu, sudėkite...
Kmynų gira

Kmynų gira 10 asm.

Plonomis riekelėmis supjaustytą duoną išdžiovinkite nelabai karštoje orkaitėje. Gerokai apskrudusius džiūvėsėlius ir kmynus suberkite į verdantį vandenį, iš karto nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti. Po 3–4 val. skystį nukoškite, supilkite su...
Alaus gira

Alaus gira 10 asm.

Vandenį užvirinkite, ataušinkite iki kambario temperatūros, supilkite alų, sudėkite su trupučiu cukraus ištrintas mieles, suberkite cukrų, gerai išmaišykite (kad cukrus visiškai ištirptų) ir iš karto supilstykite į butelius arba stiklainius (mat iš...
Medaus gira

Medaus gira 10 asm.

1. Į 4 l šalto virinto vandens sudėkite medų, griežinėliais supjaustytą citriną (nulupti nereikia), razinas, maišydami suberkite miltus, sudėkite mieles ir 24 val. palaikykite kambario temperatūroje. 2. Paskui į rūgstančią girą įpilkite dar 1 l š...
Duonos gira

Duonos gira 10 asm.

Į verdantį vandenį sudėkite duonos riekeles ir ant mažos ugnies virkite 15 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti. Paskui nukoškite, suberkite cukrų, sudėkite su trupučiu cukraus ištrintas mieles ir palikite 12 val. kambario temperatūroje,...