Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas jau kas, o graikai žino, ką gaminti iškyloms ir šeimos šventėms. Nesaldūs pyragai, prikrauti daržovių, yra tikras taip vadinamas „crowd pleaser“ (arba pulko žmonių džiugintojas). Juos iškepame vienoje skardoje, o supjaustę gabalėliais galime pamaitinti visą minią.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Graikų virtuvėje baklažanas yra vienas pagrindinių ingredientų ir patiekalų su šia daržove yra tiek daug, kad išsirinkti skaniausią išties sudėtinga. Pakanka paminėti musaką ar trintų baklažanų padažą.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.