Greipfrutai - visi receptai

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas 8 asm.

Artėjant žiemai visada pakvimpa citrusais – mandarinais, apelsinais, citrinomis, greipfrutais... Gal pastarieji kartais lieka šiek tiek nuošalėje, tad šiandien kviečiame išsikepti pyragą su šiais pikantiškais vaisiais.

Užkandis iš Karibų: krevetėmis įdaryti greipfrutai

Užkandis iš Karibų: krevetėmis įdaryti greipfrutai 1 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Laiko šiam užkandžiui pagaminti nereikia (jei visi produktai po ranka). Net žmogus, nemokantis nulupti virto kiaušinio, lengvai pagamins šį patiekalą. O ir netikėtiems svečiams jis labai tinkamas. Geriausia vartoti atšaldytą, įsitaisius gulte ir su akiniais nuo saulės.

Vietnamietiškos greipfrutų salotos

Vietnamietiškos greipfrutų salotos 2 asm.

Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite nuskustą morką. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustykite agurką. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotomis š...
Obuolių pyragas su bazilikais

Obuolių pyragas su bazilikais 4 asm.

Labai gaivus, aromatingas, lengvai pagaminamas pyragas-torčiukas. Sako, kad skoniu primena „Napaleoną“. Sunkiausia dalis yra palaukti, kol gerai atšals.

 

Greipfrutų keksas

Greipfrutų keksas 4 asm.

Jogurtą išplakite su cukrumi, aliejumi, sultimis ir greipfruto žievele. Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir užmaišykite tešlą. Supilkite į paruoštą kepimo formą ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepkite apie 40 minučių. Pravėsusį...
Tortilijų apkepas

Tortilijų apkepas 3 asm.

Gal net daugiau idėja nei apkepo receptas. Varijuoti galima kiek širdis geidžia, keisti mėsą, sūrį, dėti arba nedėti pupelių. Bus skanus fantazijų vaisius.
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 3 asm.

Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir po vieną paskleiskite pailgoje lėkštėje. Paruoškite marinatą: imbierų šaknį...
Mocarelos užkandis

Mocarelos užkandis 2 asm.

1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų. 2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su ž...
Limonadas „Tropikana“

Limonadas „Tropikana“ 7 asm.

1. Greipfrutą nulupkite, nuimkite baltas plėveles ir supjaustykite skiltelėmis. 2. Apelsiną ir luptą kivį supjaustykite griežinėliais, braškes perpjaukite pusiau (jei didelės, jei mažos – palikite sveikas). 3. Į ąsotį sudėkite vaisius, užpilkite...
Citrusinė frapė

Citrusinė frapė 6 asm.

1. Į plaktuvą pridėkite daug ledukų, supilkite visas sultis ir labai gerai išplakite. Supilkite gėrimą į stiklines, užpurkškite grietinėlės ir papuoškite apelsinų skiltelėmis. Tiekite tuoj pat. Knyga „Gaivieji gėrimai“            ...
Greipfrutų keksas

Greipfrutų keksas 4 asm.

1. Greipfrutus 15 minučių pamirkykite vandenyje su šaukšteliu sodos. Išgriebkite, nusausinkite, nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, nuo kiekvienos pašalinkite baltąją odelę. 2. Vieno vaisiaus minkštimą susmulkinkite peiliu, kito sutrinkite...
Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais

Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais 3 asm.

1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste. 2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą...
Užkandėlė su krabais

Užkandėlė su krabais 2 asm.

1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite. 2. Kivius nulupkite, susmulkinkite. 3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mė...
Greipfrutų salotos

Greipfrutų salotos 2 asm.

1. Greipfrutą perpjaukite per pusę. Išskobkite minkštimą taip, kad žievė liktų nepažeista – į ją bus dedamos salotos. 2. Nuo greipfruto minkštimo nulupkite visas odeles, kad liktų tik minkštimas. Susmulkinkite gabalėliais. 3. Gerai prinokusius...