Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.
Sviestinių sausainių iš vos 4 ingredientų receptą siūlo maisto gaminimo entuziastė Mažvyda Šapalaitė, savo kulinariniais atradimais besidalinanti savo Instagram profilyje „Food For Soul“
Nida Degutienė ( Nidos receptai): Kodėl šis pyragas prancūziškas? Kiek žinau, tai vienas paprasčiausių „budinčių“ receptų, populiarių prancūziškuose namuose. O be to, kur sviestas ir kalvadosas (kurį, beje, galima pakeisti romu, konjaku, brendžiu, degtine, arba tiesiog nepilti nieko) – ten ir Prancūzija!
Socialiniuose tinkluose vystomo kanalo „My Cozy Garden“ autorė Solveiga Jančiauskaitė sako, kad skambus užkandžio pavadinimas tikrai nereiškia, kad jį bus sudėtinga pagaminti, o ingredientai bus brangūs.
Šį paprastą, bet neprastą pyragą iškepsite itin greitai, nes jam naudojama jau paruošta šaldyta sluoksniuota tešla.
Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta!
Strelkabelka.lt: Vietoj baltų miltų – spelta, vietoj cukraus – medus, vietoj sviesto – kokosų aliejus. Ir dar pagal receptą buvo įdėtas supermaistas – kalbininkams žinomas kaip ispaninis šalavijas, o mums – chia sėklos, kurias keičiau kanapėmis.
Ar viską pakeitus sausainiai tampa sveikesni, aš tikrai nežinau, ir žiūriu į tai gana rezervuotai. Bet na, tarkim. Man svarbiausia, kad jie skanūs ir greitai pagaminami.
Ingos Krasuckinienės, knygos „Kepiniai be glitimo“ autorės receptas
Obuolių pyragas, kurio privalumai – greitas paruošimas ir nuostabus drėgnumas, kurio suteikia jogurtinis kremas.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Su tokiais ledais – be pieno produktų ir cukraus – susipažinau prieš keletą metų ir nuo tada mano šaldiklyje netrūksta bananų. Aš parsinešu namo didžiulį jų maišą, nulupu, supjaustau siaurais griežinėliais, sudedu į maišelius ir į šaldiklį. Patarčiau šaldymo maišelių neperkrauti, ir geriausia bananus paskleisti vienu sluoksniu – taip užšalę jie nesulips į vieną didžiulį gumulą.
Paprastas, greitai paruošiamas desertas, kuriam reikia vos kelių produktų. Patiekite su ledais ir nustebinsite net išrankiausius svečius!