„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Helovinas - visi receptai

Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais Helovinui

Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais Helovinui 6 asm.

Helovino skanėstai paprastai būna gal kiek kraupoki, tačiau labiau juokingi. Tokie, kaip šie trapūs sausainiai, kuriuos apspito šokoladiniai voriukai.

Sausainiai „Raganos piršteliai“ Helovinui

Sausainiai „Raganos piršteliai“ Helovinui 8 asm.

Šie sausainiai, teoriškai „galiojantys“ visus metus, smagiausi ir skaniausi, kai kepami Helovino išvakarėse. Atrodo jie ir kraupokai, ir juokingai, tačiau yra išties puikūs. Kepkite net nedvejodami!

Karameliniai obuoliai Helovino stalui

Karameliniai obuoliai Helovino stalui 5 asm.

Klasikinis Helovino stalo skanėstas – karameliniai obuoliai. Tad jei švęsite šią šventę, būtinai išbandykite! Juolab, kad šis desertas paruošiamas greitai ir nesunkiai. 

Moliūgų sausainiai

Moliūgų sausainiai 4 asm.

1. Sumaišykite visas tešlai skirtas sudedamąsias dalis: moliūgų tyrę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltą imbierą, miltus, kepimo miltelius. 2. Formuokite sausainėlius ir dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 3....
„Linksmieji voriukai“

„Linksmieji voriukai“ 4 asm.

1. Dideliame dubenyje suplakite cukrų, grietinę, aliejų, kiaušinį, vanilinį cukrų, druską, suberkite kepimo miltelius, miltus. 2. Iš tešlos formuokite rutuliukus, jei reikia, įberkite miltų, ir apie 20–25 min. kepkite 180 °C orkaitėje. 3. Atvė...
„Stebinčios akys“

„Stebinčios akys“ 6 asm.

1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir nupjaukite jų viršūnėles. 2. Atsargiai išimkite trynius, sutrinkite juos ir sumaišykite su kaparėliais, smulkiai tarkuotu sūriu ir majonezu. 3. Užpildykite tuščiavidurius kiaušinius įdaru ir uždė...
Sumuštiniai „Mumijos“

Sumuštiniai „Mumijos“ 4 asm.

1. Baltos duonos riekeles sutepkite pomidorų padažu. Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant sumuštinių. 2. Alyvuoges suraikykite skersai rutuliukais ir, dėdami jas ant sumuštinių, formuokite „akis“. 3. Apie 10 min. kepkite 180 °C...
„Raganų piršteliai“

„Raganų piršteliai“ 4 asm.

1. Sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinį ir vanilinį cukrų. Įberkite miltų, druskos ir minkykite tešlą. Išminkę ją, 30 min. palaikykite šaldytuve. 2. Padalykite tešlą į lygias dalis ir kiekvienai suteikite piršto formą. Peiliu padarykite nedidelius...