„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

įdaras - visi receptai 2 puslapis

Šonine įdarytos bulvės

Šonine įdarytos bulvės 5 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos....
Pikantiška varške įdarytos bulvės

Pikantiška varške įdarytos bulvės 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos....
Silke įdarytos bulvės

Silke įdarytos bulvės 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos....
Krepšeliai su įdaru

Krepšeliai su įdaru 6 asm.

Trapią tešlą atšildykite, puodeliu ar stiklinaite išspauskite apskritimus, juos klokite į keksiukams skirtas kepimo formeles ir iškepkite, kaip nurodyta ant pakuotės.  Grietinėlę išplakite iki putų. Želatiną pamirkykite piene ir ištirpinkite vonelė...
Krabų pyragėliai

Krabų pyragėliai 4 asm.

Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus...
Obuolių pyragėliai

Obuolių pyragėliai 5 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite į masę šaltą grietinę. Perkelkite tešlą ant...
„Shakerbura“ pyragėliai

„Shakerbura“ pyragėliai 20 asm.

Su skaitytojais vaikinas dalijasi Shakerbura receptu. Universitete organizuojamos tarptautinės vakarienės metu Toghrulas pripažintas geriausiu virėju.

Desertiniai blyneliai su obuolių įdaru

Desertiniai blyneliai su obuolių įdaru 6 asm.

Dubenyje sumaišykite visus tešlos produktus ir iškepkite blynelius. Keptuvėje ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir...
Virtiniai su spirgučių įdaru

Virtiniai su spirgučių įdaru 6 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, supilkite kambario temperatūros vandenį, įberkite žiupsnį druskos ir sėlenų. Iš visų šių produktų užminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Jeigu matote, kad tešla limpa ir sunkiai minkosi, į...
Makaronų kriauklės su krevetėmis

Makaronų kriauklės su krevetėmis 3 asm.

1. Atšildytas krevetes nuspauskite popieriniu rankšluosčiu. Makaronus pavirkite pasūdytame vandenyje perpus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite. 2. Rikotą sumaišykite su pienu, muskatais, šaukšteliu smulkintų petražolių....
Kokorai su troškintais raugintais kopūstais

Kokorai su troškintais raugintais kopūstais 4 asm.

Bulves išvirkite (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupkite ir sumalkite per mėsmalę. Suplokite dubenėlyje ir padalinkite į 4 dalis (tiesiog perbrėžkite pirštu). Išimkite vieną dalį ir ją dėkite ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilkite...
Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru

Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru 4 asm.

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, dėkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.     2. Atvė...
Įdaryti persikai

Įdaryti persikai 4 asm.

1. Paruošti įdarą: vieną persiką ir karštame vandenyje pamirkytus abrikosus supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su sausainių trupiniais, migdolų drožlėmis, kiaušinio baltymu, supilti brendį ir migdolų esenciją. 2. Likusius persikus...
Porų pyragas

Porų pyragas 6 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite smulkintą sviestą ir minkykite, kol susidarys trupiniai. Gausiai apšlakstykite juos šaltu vandeniu ir suminkykite vientisą tešlą. Suformavusi iš jos rutulį, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. 2....
Picos su įdaru

Picos su įdaru 4 asm.

1. Pieną pašildykite, supilkite į gilesnį dubenį su šiltu vandeniu, ten pat suberkite druską, mieles, cukrų ir viską išmaišykite. 2. Į masę supilkite miltus, šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir iš tešlos suformuokite rutulį ir valandą...
Karšti pomidorai

Karšti pomidorai 4 asm.

1. Nupjaukite viršutinę pomidorų dalį ir išskobkite jų vidų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkiai pjaustytą česnaką ir svogūną. Tada sukrėskite pomidorų turinį, suberkite išvirtus perplautus ryžius, prieskonius, įdėkite pomidorų...
Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 2 asm.

1. Pievagrybių kotelius nupjaukite ir smulkiai supjaustykite. 2. Rūkytą nugarinę supjaustykite kubeliais ir viską pakepkite su smulkiai supjaustytu svogūnu. Pabarstykite prieskoniais, užpilkite grietinėle. 3. Gautą masę sudėkite į pievagrybių...
Vištienos suktinukai su maskarponės įdaru

Vištienos suktinukai su maskarponės įdaru 3 asm.

1. Pasigaminkite suktinukų įdarą. Į atskirą indelį sudėkite maskarponę, susmulkintus ananasus, mėtas, sutraiškytą česnako skiltelę. Viską išsukite iki vientisos masės. 2. Išmuškite vištieną, bet ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai neplyš...
Meksikietiškas užkandis „quesadillas“

Meksikietiškas užkandis „quesadillas“ 6 asm.

VIŠTIENOS PARUOŠIMAS Dubenyje sumaišykite visus produktus: sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, medų, sutrintą česnaką ir džiovintą papriką. Sudėkite į marinatą mažais gabalėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Išmaišykite, kad visi gabalėliai...
Traškūs ryžių lakštai su voveraičių įdaru

Traškūs ryžių lakštai su voveraičių įdaru 4 asm.

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Supjaustykite šiaudeliais morką ir svogūną ir apkepkite juos su apvirtomis voveraitėmis bei česnaku. Apkepę daržoves, įpilkite sojų, paskui teryaki padažo.  2. Ryžių lakštą kelioms sekundėms pamerkite į šiltą...