„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

įdaryti baklažanai - visi receptai

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose 4 asm.

Kreminis baklažanas, daug išsilydžiusio ir apkrudusio sūrio, šiek tiek sotumo suteikiančios mėsos ir ryškaus skonio pomidorų patalas – šis patiekalas idealus vėsesnį rudens vakarą. Nė nedvejokite ir išbandykite, juolab, ypač kai turire puikios kokybės pomidorų ir baklažanų.

Itališkai įdaryti baklažanai

Itališkai įdaryti baklažanai 2 asm.

Daugelis tautų ruošia įdarytus baklažanus, lietuviai taip pat. Visgi, Vidurio Rytų šalys ir Italija itin puikiai ištobulino šių receptų variacijas. Romoje baklažanai dažniausiai įdaromi mocarela sūriu, o Italijos pietuose – malta mėsa.

Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis

Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nors ir neturtingi kalorijų, tačiau sotūs. Ši baklažanų savybė ypač patiks tiems, kurie rudens šaltyje greitai išalksta, bet mėsą valgo saikingai. Todėl įdaryti baklažanai su dviem sūriais taps savarankišku karštu patiekalu sočiai (ir tuo pat metu lengvai) vakarienei.

Vegetariškas įdarytas baklažanas

Vegetariškas įdarytas baklažanas 4 asm.

Perpjaukite pusiau baklažanus ir dėkite perpjautomis pusėmis žemyn į keptuvę. Apkepkite abi puses po 2 min. ir, apibarsčius pipirais ir druska, įtrinkite sutraiškyto česnako. Išskaptuokite baklažanus nesuplėšydami baklažano odelės. Keptuvėje...
Įdaryti baklažanai

Įdaryti baklažanai 4 asm.

1. Mocarelą ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Nuskustą morką sutarkuokite šiaudeliais. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska ir palikite 20 minučių. Nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite minkštimą ir susmulkinkite. 2....
Baklažanų puselės

Baklažanų puselės 2 asm.

1. Baklažaną perpjaukite pusiau ir dar pusiau, ištrinkite druska bei prieskoniais. 2. Darykite įdarą: sutarkuokite morką, supjaustykite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, papriką ir viską pakepinkite ant aliejaus 5 minutes, tada įdarykite...