Nida Degutienė (Nidos receptai): Paprikas galima įdaryti tiek maltos mėsos ir ryžių įdaru, tiek ir daržovėmis, o ir pačios paprikos šiam patiekalui tinka visokios – raudonos, geltonos ar žalios, saldžiosios. Bet man kažkodėl atrodo, kad tinkamiausios visgi tos balkšvai gelsvos, kurios uždera Lietuvos ūkininkų daržuose besibaigiant vasarai.
Mano receptas – labai „iš akies“, tad kviečiu visus improvizuoti ir susikurti sau tinkamą skonį!
Įdarytų paprikų receptų egzistuoja daugybė – nuo paprastųjų su malta mėsa iki lengvučių veganiškų. Daržoves, kurių kokybė net ir šaltuoju sezonu parduotuvėse pernelyg nesuprastėja, šįkart siūlome įdaryti mėsos ir ryžių mišiniu, o įspūdingą skonių ir aromatų sprogimą sukursite įdarą gausiai pagardinę Vidurio Rytams būdinga prieskonių ir aromatinių žolelių puokšte.
„Vegan Pipiras“ : Šis ypač paprastas receptas tikrai patiks grikių mėgėjams, nes būtent jais ir įdarome paprikas. Jokia paslaptis, jog šie produktai – paprikos ir grikiai – maistingi, suteikiantys sotumo. Beje, įdaru prikimšome skirtingų spalvų paprikas – žaliąją, raudonąją, geltonąją ir oranžinę!