„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Imbieras - visi receptai 7 puslapis

Pikantiški baklažanų suktinukai

Pikantiški baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. 2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai į...
Vaisių sultys su imbieru

Vaisių sultys su imbieru 1 asm.

1. Nuplaukite visus produktus ir sudėkite į elektrinę sulčiaspaudę. Išspauskite sultis. 2. Įlašinkite į šviežias sultis kelis lašelius šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišiusios išgerkite tuščiu skrandžiu. (Netinka sergantiems opalige...
Imbierais kvepianti „eglutė“

Imbierais kvepianti „eglutė“ 5 asm.

1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų. 2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki...
Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais 3 asm.

1.  Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus ir keletą sekundžių maišant viską apkepkite. 2. Tuomet sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai ją pamarinuokite sojos padaže) ir apkepinkite, kol viš...
Slyvų uogienė su cukinijomis

Slyvų uogienė su cukinijomis 6 asm.

1. Slyvas užpilkite cukrumi ir palaikykite kelias valandas. 2. Suberkite kubeliais pjaustytas cukinijas ir nuolat pamaišydama virkite apie 45 min. 3. Prieš baigdama virti įberkite tarkuoto imbiero. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Imbierinis vištienos troškinukas

Imbierinis vištienos troškinukas 2 asm.

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite. 2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, į...
Klasikinė imbierų arbata

Klasikinė imbierų arbata 4 asm.

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps. 2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.   Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru 4 asm.

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų. 2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę...
Citrininis pyragas su imbieru

Citrininis pyragas su imbieru 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą su miltais, imbieru ir tryniu. Jeigu reikia, įpilkite vandens, kad tešlos masė būtų vienalytė. 2. Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių. Paskui ją gerai iškočiokite, dėkite į 27–30 cm...
Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru

Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru 4 asm.

1. Sumaišykite citrinos sultis, obuolių actą ir garstyčias. Supilkite alyvuogių aliejų ir elektriniu maišytuvu suplakite iki tirštos grietinėlės konsistencijos. 2. Sumaišykite trintą imbierą, ananasus, krevetes su gautu padažu. Tiekite salotų...
Cukruoti imbierai

Cukruoti imbierai 6 asm.

1. Imbiero šaknį nulupkite, supjaustykite taisyklingos formos kubeliais, suberkite į puodą su vandeniu, pavirkite apie 15 min. ir nuovirą nupilkite. 2. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, sumeskite visus prieskonius, imbierų...
Troškinys „Sag Aloo“

Troškinys „Sag Aloo“ 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. 2. Karį, „Garam masala“ prieskonius sumaišykite, įpilkite šlakelį vandens, kad išeitų tiršta košelė. 3. Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite...
Virtinukai su pikantišku įdaru

Virtinukai su pikantišku įdaru 3 asm.

1. Miltus sumaišykite su 5–6 šaukštais vandens, šaukštu aliejaus, žiupsneliu druskos ir žiupsniu ciberžolių, kad išeitų vientisa nelipni tešla. Tešlą suvyniokite į rankšluostį ir 30 min. palikite pastovėti. 2. Krevetes nuplaukite, nusausinkite ir...
Kokosų ir garbanotųjų kopūstų sriuba su imbierais

Kokosų ir garbanotųjų kopūstų sriuba su imbierais 4 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, išpjaukite kietą kotą, lapus supjaustykite juostelėmis. Imbierus ir svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 2. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite imbierus ir svogūnus. Sudėkite kopūstų juosteles,...
Sriuba su kokosais

Sriuba su kokosais 4 asm.

1. Vištų krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, įtrinkite druska ir pipirais. 2. Imbierą nulupkite, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte sviesto. Sumeskite vištienos gabalėlius, smulkintus pievagrybius ir...
Marinuoti imbierai

Marinuoti imbierai 10 asm.

1. Nuplaukite ir nulupkite imbiero šaknį. Supjaustykite arba sutarkuokite kuo plonesniais griežinėliais, sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir palikite 30 min. pastovėti. 2. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą ir cukrų, užvirinkite. 3....
Imbieriniai sausainukai

Imbieriniai sausainukai 8 asm.

1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska. 2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą,...