Jautiena - visi receptai 4 puslapis

Lenkiški koldūnai

Lenkiški koldūnai 4 asm.

Iš miltų, kiaušinio, gazuoto vandens ir druskos išminkykite tešlą. Iškočiokite ją ir stikline išspauskite apskritimus. Jautieną sumalkite. Į faršą įdėkite pipirų, česnako, čiobrelių ir mairūno. Į tešlos apskritimų vidurį dėkite šaukštelį faršo,...
Maltos mėsos troškinys

Maltos mėsos troškinys 2 asm.

Sutarkuotas morkas dėkite į įkaitintą keptuvę. Morkoms sukritus, suberkite smulkintus svogūnus. Ant daržovių užbarstykite šiek tiek druskos, viską išmaišykite ir kepkite, kol daržovės dailiai apskrus. Iškepusias daržoves išimkite iš keptuvės. Į...
Kiauliena „Kinietiškai“

Kiauliena „Kinietiškai“ 2 asm.

Jautieną išvirkite su prieskoniais. Atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje be aliejaus 3-4 minutes ant stiprios ugnies intensyviai maišydami, po to atvėsinkite. Nuplaukite agurkus, supjaustykite plonais šiaudeliais....
Maltas jautienos pjausnys

Maltas jautienos pjausnys 4 asm.

Bandelę išmirkykite vandenyje, nuspauskite ir sudėkite į dubenį. Nulupkite svogūnus, vieną supjaustykite ir pakepinkite, kol gražiai pageltonuos. Į dubenį sukrėskite keptus svogūnus, maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir...
Mėsos sultinys

Mėsos sultinys 6 asm.

Mėsą sudėkite į didelį puodą su tinkleliu ant dugno. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės stiprumo ugnies. Nugriebkite putas ir įpilkite šiek tiek vandens, taip pat verdant visada graibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus. Kuo...
Jautienos įdaras virtiniams

Jautienos įdaras virtiniams 4 asm.

Jautieną sumalkite. Sudėkite supjaustytą riebaluose (ar aliejuje) pakepintą svogūną, sukapotus petražolių lapelius ir susmulkintus virtus kiaušinius. Pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Jei įdaras atrodo per kietas, įpilkite šlakelį...
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis 2 asm.

Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.    Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos). Obuolį nulupkite, perpjaukite...
Sultinys su makaronais ir jautiena

Sultinys su makaronais ir jautiena 5 asm.

Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą. Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai. Sultinį...
Trigubas mėsos kepsnys

Trigubas mėsos kepsnys 6 asm.

Vištą nukaulinkite (prapjaukite nugaros dalyje, kad kuo daugiau mėsos liktų prie odos ir odą palikite vientisą, kad būtų galima ištiesti). Nukaulintą vištieną apibarstykite prieskoniais, druska, pipirais. Jautienos filė supjaustykite plonomis...
Jautienos suktinukai

Jautienos suktinukai 4 asm.

Šie gardūs suktinukai puikiai tiks ir jaukiems šeimos pietums, ir svečiams pavaišinti. Paruošti juos nesudėtinga. Vadovaudamasi žemiau pateiktais žingsniais – sugebės net ir ne itin patyrusi šeimininkė.

Jautienos įdaras didžkukuliams

Jautienos įdaras didžkukuliams 6 asm.

Jautieną ir varškę (arba virtas bulves, jeigu vietoje varškės naudojate jas) sumalkite mėsmale. Supilkite grietinę, įberkite maltų juodųjų pipirų arba mairūno ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite. Didžkukulius su jautienos įdaru patiekite su...
Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu

Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu 5 asm.

Mėsą nuplaukite, negražias vietas išpjaustykite, perpjaukite per pusę, kad gabalėliai tilptų į keptuvę, tada ant didelės liepsnos labai trumpai apkepkite be riebalų iš visų pusių, kad jautiena įgautų dūmų skonį. Taip paruoštus jautienos gabalėlius...
Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“

Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“ 10 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Sviestu ištepkite didelį (23x33 cm dydžio kvadratinį ar 28 cm skersmens apvalų) kepimo indą. Batono riekeles įdėkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol batonas išbrinks. Keptuvėje į...
Sotusis bulvių pyragas

Sotusis bulvių pyragas 7 asm.

Bulves nulupkite, nuplaukite, didžiąją dalį supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, kelias didesnes sutarkuokite kaip bulvių plokštainiui – iš masės paruošite užpilą pyragui.  Pomidorų galus įpjaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu....
Jautienos ir daržovių troškinys

Jautienos ir daržovių troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite. Visas daržoves...
Jautienos karpačas

Jautienos karpačas 2 asm.

Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite, susukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldiklį, kad sustingtų. Atšaldytą mėsą aštriu peiliu pjaustykite labai plonais griežinėliais ir dėliokite į lėkštę. Dubenėlyje sumaišykite sojų padaž...
Čilietiški „Anticuchos“ kepsneliai

Čilietiški „Anticuchos“ kepsneliai 6 asm.

Supjaustykite mėsą ir dešreles 4-5 cm gabaliukais. Nuo paprikų pašalinkite sėklas ir supjaustykite jas kartu su svogūnais kvadratėliais. Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite druską ir grūstus juoduosius pipirus. Sumaišykite viską...
Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais

Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais 4 asm.

Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir supilkite į plastikinį maišelį. Įdėkite jautieną, maišelį užriškite ir 15 minučių palikite kambario temperatūroje. Raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais. Į sunkią ketaus keptuvę įpilkite aliejaus,...
Guliašas

Guliašas 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite kaulus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, dėkite mėsą ir ant stiprios ugnies pamaišydami kepkite 15–20 minučių. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais....
Jautienos troškinys

Jautienos troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves ir sausgysles. Supjaustykite pailgais gabaliukais, maždaug 1 x 4 cm. Išmuškite juos, pabarstykite druska ir miltais. Keptuvėje įkaitinkite trečdalį taukų arba sviesto, sumeskite mėsą ir kepkite...