Vieniems gira – prisiminimuose likusios geltonos statinės ant ratų, kitiems – saldus gėrimas plastikiniame butelyje, tretiems – ąsotis ant šventinio stalo. Pastariesiems ir skirtas šis receptas.
Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus. Į puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje. Nuimkite puodą...
Raugo ruošimas:
Vandenį, sausą raugą, ruginius miltus, cukrų ir mieles gerai išmaišykite, dubenį uždenkite ir palikite šiltai apie 0,5 val.
Salyklo ruošimas:
Dubenyje sumaišykite salyklą, druską, grūdų ir sėklų mišinį, supilkite aliejų, už...
Maišinio ruošimas
Raugą, ruginius miltus, šiltą vandenį sumaišykite dubenyje, uždenkite rankšluosčiu ir 12–16 valandų palikite, kad išrūgtų.
Tešlos ruošimas
1. Salyklą sumaišykite su verdančiu vandeniu ir leiskite pravėsti. Į dubenį su mišiniu...
1. Duoną supjaustykite plonomis riekėmis, jas perpjaukite per pusę. Ant kiekvienos uždėkite po kupiną šaukštą nuvarvintos grūdėtosios varškės.
2. Papuoškite raudonaisiais serbentais.
Knyga „Geri receptai“
Receptas iš...