„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Juodasis šokoladas - visi receptai 2 puslapis

Morengai su šokoladu

Morengai su šokoladu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 130 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.     Į nedidelį prikaistuvį įpilkite vandens – tiek, kad pora centrimetrų apsemtų dugną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo užvirs.    ...
Triufeliai su medumi, aitriąja paprika ir jūros druska

Triufeliai su medumi, aitriąja paprika ir jūros druska 4 asm.

Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, cinamoną ir aitriąją arba Kajeno papriką. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio...
Apelsininiai triufeliai su cinamonu

Apelsininiai triufeliai su cinamonu 4 asm.

Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y....
Kavos triufeliai su viskiu

Kavos triufeliai su viskiu 5 asm.

Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite tirpios kavos miltelius ir išmaišykite. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y....
Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis 8 asm.

Kaip kepti keksiukus Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant...
Naminiai „Bounty“ batonėliai

Naminiai „Bounty“ batonėliai 10 asm.

Plokščią padėklą ar kitokį indą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, saldintą sutirštintą pieną ir miltelinį cukrų. Masė turi būti lipni ir drėgna. Drėgnais delnais suformuokite pailgus maždaug 5–7 cm ilgio ritinėlius...
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 6 asm.

Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį. Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Formeles patepkite sviestu ir...
Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis 6 asm.

Slyvas nuplikykite, nusausinkite, suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu. Palikite 1-3 val. pamerktas. Baltymus išplakite su druska iki putų. Kiaušinius su cukranendrių cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų. Šokoladą ištirpinkite...
Šokoladiniai vaisiai

Šokoladiniai vaisiai 8 asm.

Mažas gardus ir gundantis desertas. Jei norite sodresnio ar prašmatnaus deserto, į receptą įtraukite kitus šokoladu dengtus vaisius ir bri sūrį. Lėkštė su desertu atrodys šauniai.

Šokoladiniai saldainiai

Šokoladiniai saldainiai 15 asm.

Astos Černės nuotr. / Šokoladiniai saldainiai su graikiniais riešutais Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, supilkite saldintą sutirštintą pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje kelias minutes, kartais...
Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas 15 asm.

Šokoladinis cukinijų pyragas Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius...
Blynų tortas su šokoladu

Blynų tortas su šokoladu 12 asm.

IŠKEPKITE BLYNUS Blynų tortas Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į...
Aitrūs šokoladiniai putėsiai

Aitrūs šokoladiniai putėsiai 5 asm.

Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite virš garų. Kiaušinius nušveiskite, baltymus atskirkite nuo trynių. Į kitą dubenėlį suberkite cukrų, supilkite kiaušinių trynius, apelsinų likerį ir viską išplakite. Neriebią grietinėlę pakaitinkite...
Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas 7 asm.

Margariną atšildykite kambario temperatūroje ir išsukite iki purios masės. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.  Miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę....
Baltasis „braunis“

Baltasis „braunis“ 4 asm.

Baltasis “braunis” Išlydykite baltąjį šokoladą su sviestu. Jei šokoladas nėra skirtas gaminimui, kartais padeda šukštas vandens, kad masė gražiai susivienytų tirpdama.     Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.   Trynius sumaišykite su...
Lietiniai su šokoladu

Lietiniai su šokoladu 4 asm.

Vyšnias atšildykite, perliekite karštu vandeniu ir pamerkite rome. Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite, supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą 30 min. Keptuvėje iš...
Mielinės bandelės

Mielinės bandelės 6 asm.

Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, kaip nurodyta ant pakuotės. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sviestą supjaustykite. Sviestą ir šokoladą sumeskite į karščiui atsparų indą ir maišydama pakaitinkite vonelėje virš garų. Atš...
Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai 1 asm.

Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purios masės. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą su tarkuotu sviestu, išlydykite virš garų ir atvėsinkite. Atvėsintą šokolado masę įmaišykite į kiaušinių plakinį, suberkite su...
Šokoladinis pyragas su apelsinais

Šokoladinis pyragas su apelsinais 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą. Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti. Kambario temperatūros sviestą paplakite...
Sausainiai su riešutais

Sausainiai su riešutais 6 asm.

Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kiaušinį išplakite elektriniu plaktuvu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, tarkuotą šokoladą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kapotų riešutų. Šaukštu formuokite...