Jūrų gėrybės - visi receptai

Japoniška moliuskų sriuba

Japoniška moliuskų sriuba 6 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Šią sriubą įkvėpė Kobo Abe romanas „Moteris smėlynuose“.

Įdarytos ir užkeptos midijos iš Sicilijos

Įdarytos ir užkeptos midijos iš Sicilijos 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Užkandis ar pagrindinis patiekalas? Galimi abu variantai. Tuzinas įdarytų ir užkeptų midijų savo sotumu lygus vidutinio dydžio griliuotai doradai. Arba troškintam aštuonkojui. Dvi trys tokiu būdu paruoštos midijos taps egzotiška įžanga į rafinuotą jūros gėrybių vakarienę. Kitas „cozze gratinate“ (tarkime teisingai: koze gratinate) patogumas yra tas, kad jas galima valgyti karštas arba kitą dieną – šaltas.

Krevetės su pomidorų padažu

Krevetės su pomidorų padažu 2 asm.

Užkandis, kuris tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. 

Krevetės su tekila

Krevetės su tekila 4 asm.

Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio iš...
Daugiaryžis su daržovėmis ir krevetėmis

Daugiaryžis su daržovėmis ir krevetėmis 4 asm.

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi. 2. Supilkite vyną, pamaišykite, leiskite jam...
Karališka jūrų gėrybių sriuba

Karališka jūrų gėrybių sriuba 3 asm.

1. Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite. 2. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite,  susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite,...