„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kakava - visi receptai 3 puslapis

Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis

Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis 25 asm.

Visus produktus sumaišykite trintuvu, kad gautumėte vientisą masę. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite iš jų lazdeles. Supjaustykite į 25 gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos....
Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas 15 asm.

Šokoladinis cukinijų pyragas Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius...
Tiramisu tortas

Tiramisu tortas 6 asm.

Biskvitui: Kiaušinius, išplakite su cukrumi kol taps balta masė, tada berkite persisijotus miltus ir plakite, kol tešloje matysis burbuliukai. Biskvitą kepkite 170C orkaitėje iki 30 min. Kremui: 3 kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki standž...
Varškės kremo  putėsiai

Varškės kremo putėsiai 6 asm.

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite puodelyje virš garų. Maskarponę ir kreminę varškę krėskite į gilų dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, vanilinį cukrų, įlašinkite citrinos sulčių ir viską iki vientisumo iš...
Vanilinis ir šokoladinis pudingas

Vanilinis ir šokoladinis pudingas 4 asm.

Sumaišykite cukrų, krakmolą ir druską. Jei norėsite šokoladinio pudingo, įmaišykite kakavos miltelių. Pamažu po kelis šaukštus supilkite pieną į mišinį, gerai su maišykite. Suplakite trynius, supilkite į masę. Perpilkite į puodą ir kaitinkite ant...
Kakavinės snaigutės

Kakavinės snaigutės 6 asm.

Miltus, kakavos ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijokite per sietelį į dubenį. Į miltus supilkite lydytą sviestą, suberkite kokosų drožles, supilkite plaktus kiaušinių trynius ir suminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir 30 minuč...
Šventiški keksiukai

Šventiški keksiukai 6 asm.

Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles. Pamažėle supilkite grietinėlę, apelsinų likerį, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Po truputį tešlos krėskite į...
Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas 7 asm.

Margariną atšildykite kambario temperatūroje ir išsukite iki purios masės. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.  Miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę....
Sveikuoliški šokoladiniai saldainiai

Sveikuoliški šokoladiniai saldainiai 10 asm.

Pirmiausia ištirpinkite kakavos sviestą. Supjaustykite jį kuo mažesniais gabalėliais ir, nuolat maišydami, ištirpinkite karšto vandens vonelėje (indą su sviestu įstatykite į didesnį indą karštu vandeniu).  Tuomet į išsilydžiusią masę sudėkite...
Imbieriniai nameliai

Imbieriniai nameliai 2 asm.

Inde pakaitikite išmaišytą sviestą, medų, kakavą, meduolių prieskonius ir miltelinį cukrų. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais arba soda, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suminkykite tešlą. Atidėkite tešlą 15 min. į šoną....
Šokoladinė Kalėdų eglutė

Šokoladinė Kalėdų eglutė 6 asm.

Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Įmuškite 5 trynius ir 1 kiaušinį. Kitame inde į grietinę įdėkite sodą ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite. Abiejų indų turinius sumaišykite, įpilkite miltus ir užminkykite tešlą. Ją...
Kalėdinis keksas

Kalėdinis keksas 6 asm.

Kalėdinis keksas Ištirpinkite šokoladą, sviestą ir kavą metaliniame inde virš garų vonelės. Atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį ir išplakite su mikseriu, įdėkite cukrų ir išplakite iki vientisos masės. Sudėkite išsijotus miltus, kakavą ir kepimo...
Šokolado ir mėtų irisai

Šokolado ir mėtų irisai 12 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite drėgnąjį cukrų „Farinas“, šviesųjį sirupą, grietinėlę ir kakavos miltelius. Virkite 20 minučių. Sudėkite saldainius „AfterEight“, įpilkite acto rūgšties ir išmaišykite. Virkite dar 5 minutes. Patikrinkite, ar irisų...
Vokiškas desertas

Vokiškas desertas 6 asm.

Kiaušinius išplakite su pienu, kakava ir cukraus milteliais. Kokosų aliejų išlydykite, truputį ataušinkite, išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Stačiakampę kekso ar pašteto formą išklokite maistine plėvele, į...
Tinginys su riešutais ir džiovintais vaisiais

Tinginys su riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

Sausainius sulaužykite gabaliukais tiesiai į nemažą dubenį. Sudėkite nuplautus ir apdžiovintus vaisius, truputį pasmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sviestą išlydykite, sumaišykite su sutirštintu pienu ir kakavos milteliais. Sudėkite...
Kavos sausainiai

Kavos sausainiai 6 asm.

Kavos miltelius užplikykite 3 šaukštais vandens. Gerai išmaišykite ir palikite ataušti. Margariną išlydykite ir išplakite su cukrumi. Kai masė pasidarys puri, sudėkite baltymus, suberkite vanilinį cukrų ir plakite iki vienalytės masės. Po truputį į...
Keksiukai su staigmenėle

Keksiukai su staigmenėle 4 asm.

Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštė...
Paprasčiausias kakavinis „Tinginys“

Paprasčiausias kakavinis „Tinginys“ 5 asm.

Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol...
Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“

Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“ 4 asm.

Grikius iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite mirkti. Ryte perplaukite kelis kartus, kol neliks tąsaus vandens, bėgančio nuo grikių. Grikius reikia apdžiovinti. Gal turite dehidratatorių, tada jame apdžiovinkite; arba naudokite orkaitę-...
Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas

Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas 20 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir...