„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Karamelė - visi receptai 3 puslapis

Kepti bananai su karamele

Kepti bananai su karamele 3 asm.

1. Ant silpnos ugnies užkaiskite vandenį su cukrumi ir sirupu. Pamaišykite. 2. Kai cukrus ištirps, įdėkite sviesto ir išlydykite jį. Supilkite grietinėlę.     3. Visą laiką karamelę laikykite ant viryklės. Kai masė ims virti, palikite ją...
Saldi gardi karamelė

Saldi gardi karamelė 5 asm.

Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.   1. Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą,...
Traškios obuolių skiltelės

Traškios obuolių skiltelės 4 asm.

1.  Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis arba mažesniais gabalėliais. 2.  Krakmolą išberkite į plokščią lėkštę ir jame apvoliokite obuolių skilteles. Aliejų įkaitinkite puode. Ar jis gerai įkaitęs, patikrinkite...
Karamelinis pyragas

Karamelinis pyragas 8 asm.

1. Dubenyje sumaišykite grietinę su soda, kai suputos, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus, sukrėskite sutirštintą pieną, gerai išmaišykite. 2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos sukrėskite į popieriumi išklotą apskritą 25 cm...
Karamelės suflė

Karamelės suflė 4 asm.

1. 250 g cukraus suberkite į sausą švarią keptuvę ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus išsilydys ir įgaus aukso atspalvį (jokiu būdu nemaišykite, antraip karamelė sušoks į gumuliukus!). Paskui įpilkite 5 šaukštus vandens ir maišydama už...