Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karamelizuoti svogūnai - visi receptai

Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir karamelizuotais svogūnais

Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir karamelizuotais svogūnais 4 asm.

Paprasto, tačiau efektingo patiekalo receptas. Jis tiks ir kasdien, ir per šventes. 

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais 6 asm.

Patiekalai viename puode – puikūs, tik supjaustai, pakepini, pamaišai, o tada jau maistas „gaminasi“ pats. O kur dar mėsos derinimas su vadinamaisiais „šiltaisiais“ prieskoniais – cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu... Šis patiekalas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“ suvienija abu šiuo privalumus, neišsigąskite prieskonių gausos ir išbandykite!

Kukurūzų duona su karamelizuotais svogūnais

Kukurūzų duona su karamelizuotais svogūnais 4 asm.

Sviestą išlydykite karšto vandens vonelėje, supilkite į keptuvę. Kai įkais, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama kaitinkite, kol pasidarys skaidrūs. Suberkite cukrų, sumažinkite ugnį, maišydama kaitinkite, kol svogūnai pasidengs karamele (apie...
Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais

Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite picos padą: miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų,...
Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas

Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą, suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, česnako skiltelę, čiobrelius, trumpai...
Karamelizuoti svogūnai

Karamelizuoti svogūnai 3 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustysite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs. 2. Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol svogūnai juo pasidengs.