Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Karis - visi receptai

Midijos su geltonojo kario padažu

Midijos su geltonojo kario padažu 8 asm.

Išbandykite nuostabų receptą, tinkantį ir bet kokiais šventei, kurį siūlo virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais

Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Mano virtuvėje žiemą dažniau nei bet kada kitu metu ant stalo garuoja kariai – tiršti, aromatingi azijietiški troškiniai. Su mėsa, ar vegetariški, jie bent trumpam sugrąžina mus į saulėtos vasaros prisiminimus. Jei kariams nenaudoju mėsos, dažniausiai juos verdu su kelių rūšių ankštinėmis kultūromis: pupelėmis, lęšiais, avinžirniais…. Šie ingredientai turi daug baltymų, ir jie geriausi mėsos pakaitalai

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis vegetarinis karis iš tiesų reikalauja tik 30 minučių jūsų laiko. Gaminamas jis viename prikaistuvyje arba keptuvėje, tad visos virtuvės apversti aukštyn kojomis, kad gautum dubenėlį karšto viralo, neprireiks. Tai kvapnus, sodraus skonio troškinys, turtingas maistinėmis medžiagomis nuo geležies bei magnio iki vitamino B6 ar skaidulų. Taip pat tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Geltonųjų žirnelių karis

Geltonųjų žirnelių karis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kariai ypatingai skanūs būna žiemą. Ir net didžiausi skeptikai, įsitikinę, kad pasisotinti galima vien mėsiškais patiekalais, paprastai nustemba, kokios sočios gali būti indiškos bemėsės vakarienės.

Žiedinių kopūstų karis

Žiedinių kopūstų karis 4 asm.

Miško žvėrys: Rrudenį į virtuvę grįžta šiek tiek aštrumo, šiek tiek šiltesnių kraštų pažadų. Šį vegetarišką karį įkvėpė Meera Sodha knyga „Made in India“.

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu 4 asm.

Puikios šiek tiek pikantiškos salotos, su kuriomis skanu paruošti sumuštinius. 

Avinžirnių karis

Avinžirnių karis 4 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Būdami viena seniausių ankštinių kultūrų Žemėje, avinžirniai sudaro didžiąją dalį Artimųjų Rytų, Indijos maisto raciono. Tiesa, avinžirniai turi vieną minusą – juos reikia išties ilgai virti. Todėl pravartu juos užpilti šaltu vandeniu ir palikti pernakt išbrinkti. Tokius išbrinkusius avinžirnius aš paprastai užšaldau, kad visuomet po ranka jų turėčiau, ir ilgai neužtrukčiau gamindama mėgstamus maistingus patiekalus.

Kepti obuoliai su vištiena ir kariu

Kepti obuoliai su vištiena ir kariu 4 asm.

Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius. Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną  ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal...
Šviežių dilgėlių majonezas

Šviežių dilgėlių majonezas 2 asm.

Dilgėlių majonezą paruošite akimirksniu. Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės. Šis majonezas – tikra vitaminų bomba. Ypač skanu jį valgyti su įvairių daržovių š...
Sotūs vištienos ir lęšių maltinukai

Sotūs vištienos ir lęšių maltinukai 2 asm.

Svogūną susmulkinkite ir kartu su visais nurodytais produktais gerai sumaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio maltinukus ir kepkite keptuvėje, įkaitintame kokosų aliejuje. Patiekite su šviežiomis žaliomis salotomis, galite apš...
Spagečiai su džiovintų pomidorų padažu

Spagečiai su džiovintų pomidorų padažu 2 asm.

Virtą morką supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morką ir svogūną, sukrėskite paukštienos faršą. Vis pamaišydami ištroškinkite. Pagardinkite pipirais, kariu, pagal skonį pasūdykite. Džiovintus...
Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta

Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta 4 asm.

Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsius, smulkintą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kariu ir gerai išmaišykite. Fetos sūrį sutarkuokite burokine tarka, sukrėskite majonezą ar jogurtą, trintą česnaką, žolelių prieskonius...
Morkų sriuba

Morkų sriuba 4 asm.

Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sumaišykite su kario prieskoniais. Po kelių minučių suberkite tarkuotas morkas, pjaustytus salierus, smulkintus svogūnus. Troškinkite 10 minučių ir tuomet supilkite sultinį. Virkite, kol daržovės suminkštės,...
Sveikuoliški lęšių „mėsainiai”

Sveikuoliški lęšių „mėsainiai” 4 asm.

Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite...
Rytietiškas šašlykas

Rytietiškas šašlykas 4 asm.

Krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite marinate (česnakas, imbieras, kmynai, gelsvės, karis, citrinos sultys ir jogurtas) 2–3 val. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais kaip krūtinėlę ir sumaišykite...
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas

Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas 4 asm.

Viščiuko blauzdeles nuplaukite ir pasūdykite. Į elektrinį trintuvą supilkite pipirus, pusę šaukštelio druskos ir apelsino žieveles, viską susmulkinkite. Tuomet sudėkite česnakus, aliejų, grietinę, supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską...
Vištienos šlaunelių marinatas

Vištienos šlaunelių marinatas 4 asm.

Vištienos šlauneles švelniai pamuškite, kad į mėsą geriau įsigertų marinatas. Tuomet dubenyje sumaišykite visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus kokosų pieną. Šlauneles sudėkite į krepšelį, užpilkite marinatu ir užriškite. Tai padarę,...
Pipirinis vištienos karis

Pipirinis vištienos karis 2 asm.

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo...
Žuvies karis

Žuvies karis 4 asm.

Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką ir sumaigytą citrinžolę pakepkite aliejuje. Kario pastą sumaišykite su citrinos sultimis ir cukrumi, viską sukrėskite į keptuvę su svogūnais ir pakaitinkite. Žuvies filė supjaustykite...