Nedidelę aitriosios paprikos ankštį išvalykite, sukapokite, sumaišykite su džiovintais rozmarinais ir žaliąja (arba juodąja) arbata. Paruoštą mišinį užpilkite verdančiu vandeniu, apie 3 min. palaikykite, kad pritrauktų, ir perkoškite. Tokia arbata...
Užplikykite kavą. Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite. Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite. Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.
Užvirkite pieną. Jei neturite mėtinio šokolado, jame keletą minučių pakaitinkite mėtos šakelę, kurią paskui ištraukite ir sudėkite šokolado gabaliukus. Išpilstykite gėrimą, papuoškite zefyro kubeliais ir mėtos lapeliais.
Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
Pieną užvirkite ir dar šiek tiek pakaitinusios ištirpinkite jame baltojo šokolado gabalėlius. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.
Pieną užvirinkite, įdėkite susmulkintą šokoladą ir kaitindami maišykite, kol jis ištirps. Išpilstykite gėrimą į puodelius, užbarstykite supjaustyto zefyro kubelių ir šokolado drožlių.
1. Dideliame dubenyje gerai suplakite kiaušinių trynius, cheresą ir brendį, suberkite cinamoną ir tarkuotą muskatą.
2. Mišinį supilkite į puodą storu dugnu ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydama šluotele. Neleiskite užvirti.
3. Kitame puode už...