Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.
Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.
Veganiško desertinio kokteilio receptu dalinasi tinklaraštis „Follow your spoon“.
Paruošti plaktai kavai ypatingų ingredientų ir įrankių nereikia – užteks tirpios kavos, cukraus, vandens ir pieno. Namų sąlygomis galima paruošti kavos gėrimą, kuris kiek primena baristos kavinėje paruoštą kavos stebuklą!
Gardus ir purus pyragas, kuriame susipina graikinių riešutų ir kavos skoniai bei aromatai.
Kai ryte skubame, kartais griebiamės banano ir greitai pasisotiname, jei spėjame, dar „įsipilame“ energijos išgerdami puodelį kavos. O kodėl gi šių dviejų ingredientų nesuvienijus? Išbandykite sotų ir salsvą tirštąjį kokteilį, kuriam reikės kiek pasiruošti iš vakaro, tačiau ryte užtruksite vos kelias minutes.
Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.
Šį gardumyną projekto „100 tortų Lietuvia“ proga pristatė kepyklėlių „Vanilinis dangus“ steigėjai.
Šį tortą su kava projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė „Bruzgu saldumynų namai“.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šį tiramisu sluoksniuotą ledų tortą geriausiai apibūdintų pavadinimas „Tortas tinginiams“, arba „Kaip sutaupyti laiko ir sužibėti“. Įdomu, kodėl? Nes gaminant šį gardumyną galima taip sėkmingai nukirsti visus kampus, kad virtuvėje užtruksite vos kelias minutes. Dėl svečių reakcijos aš net neabejoju ir jums jos nepasakosiu, paliksiu pasidžiaugti patiems.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kuo tokia „šaltai virta“ kava pranašesnė už įprastą, kurią juk galima išvirti ir paprasčiausiai atvėsinti? Ji mažiau rūgšti, malonesnio aromato, ir (kofemanai, nesibaiminkite) turi tiek pat kofeino, nei įprasta, karštai plikyta kava.
Šio saldėsio gabalėlyje puikiai dera į pyragą įsigeriančio medaus skonis, riešutų traškumas ir vos juntamas kavos aromatas.