Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors Lietuvoje viskas, kas turi bent kruopelę rytietiško skonio, vadinama kebabais, toli gražu ne visi gatvėje parduodami patiekalai turėtų taip vadintis. Šiš Kebabas, arba Syk Kebabas – taip vadinasi maltos mėsos „dešrelė“, kepama griliuje ant kaitrios ugnies.
Strelkabelka.lt: Šie bulgariški kebabai įdomūs dėl vienos paprastos priežasties – juose buvo įdėta sodos, kuri suteikia mėsai lengvumo, ir dar jie labai lengvai pasipučia. Man tai buvo visiškai netikėtas atradimas.
Patiekalas, dvelkiantis Artimiausiai Rytais, patiekiamas su gaiviu (galima ruošti ir aštrų) jogurtiniu padažu. Naudokite avieną ar jautieną, o galima maišyti perpus. Puikiai tinka vėlyvoms vakarienėms ar vakarėliams lauke.