Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kefyras - visi receptai 2 puslapis

Bazilikiniai  batonai

Bazilikiniai batonai 4 asm.

1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite iki 37 laipsnių pašildytą kefyrą arba jogurtą ir išmaišykite. 2. Įberkite cukraus, druskos, supilkite aliejų ir didesnę dalį miltų, stipriai išminkykite – rankomis arba virtuviniu kombainu. 3. Ant virš...
Lietuviški šaltibarščiai

Lietuviški šaltibarščiai 3 asm.

1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. 2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. 3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į...
Pyragėliai su faršu ir kopūstais

Pyragėliai su faršu ir kopūstais 4 asm.

1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir išplakite. Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės ir galėsite minkyti rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite 20–30 minuč...
Kefyriniai keksiukai

Kefyriniai keksiukai 4 asm.

1. Manus sumaišykite su pusantros stiklinės kefyro. 2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su ruduoju cukrumi. 3. Po truputį suberkite su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnį druskos, manų ir kefyro mišinį....
Sriuba „Vasara“

Sriuba „Vasara“ 2 asm.

Kefyrą, varškę ir grietinę išplakite, suberkite smulkintus česnakus ir svogūnus. Sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus ir ridikėlius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite smulkintus žalumynus, išmaišykite ir mažiausiai...