Kepenų tortas - visi receptai

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vištienos kepenėlės turbūt nėra daugelio mūsų pirkinių sąrašo pirmaujančiose pozicijose. Nors šis subproduktas turi daug cholesterolio, bet jame taip daug ir vitaminų bei mineralų. Tad kartais paragauti galima. Svarbiausia – saikas.

Svarbu nusipirkti kokybiškų kepenėlių – kad jos būtų tamsiai rudos spalvos, blizgančios ir glotnios. Taip pat neturėtų būti kraujo krešulių, gyslų ar kokių plėvių – nuo jų patiekale gali atsirasti kartumas. Tokius dalykus prieš gaminant reikia pašalinti. Taip pat įsitikinkite, kad patiekalą gerai termiškai apdorojote.

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“ 8 asm.

Šis tortas savo skoniais, spalvomis bei natūralumu primins prieškario Lietuvą. Tuo pačiu jis papildys jau įprastus šventinius skonius bei atvers naują puslapį kulinarijos istorijoje.

Majonezu ir morkomis pagardintas kepenų tortas

Majonezu ir morkomis pagardintas kepenų tortas 4 asm.

1. Kepenis sumalkite, įmuškite kiaušinius, įberkite miltų, supilkite pieną, paskaninkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Leiskite masei pastovėti apie 20 minučių, kad įsigertų prieskoniai. Iš paruoštos masės iškepkite plonus kepsnius (kaip...