„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepiniai - visi receptai 10 puslapis

Sviestinės tešlos pyragas

Sviestinės tešlos pyragas 7 asm.

Pirmiausia paruoškite abrikosų įdarą: abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, pasmulkinkite, sumeskite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens, suberkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies, kol masė taps tiršta. Ataušinkite. Kambario...
Rudeninis vaisių pyragas

Rudeninis vaisių pyragas 8 asm.

Slyvas ir abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, abrikosus supjaustykite kubeliais, slyvas padalykite į keturias dalis, mažesnius perpjaukite per pusę. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje šalto vandens, suberkite slyvas ir...
Raudonojo aksomo tortas

Raudonojo aksomo tortas 14 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite). Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska,...
Greitos bandelės su obuoliais

Greitos bandelės su obuoliais 4 asm.

 Tešlą išimkite iš šaldymo kameros ir palikite ~15~20 min kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupkite ir supjaustykite obuolius, sumaišykite su 2 rūšių cukrumi ir cinamonu (galite užpilti šiek tiek citrinos sulčių, kad obuoliai...
„Languotas“ Battenbergo pyragas

„Languotas“ Battenbergo pyragas 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Perskirkite vieną 25 x 18 cm skardą per pusę. Aš skardą perskyriau iškirpusi kartono juostą ir įvyniojusi ją į foliją. Folija taip pat išklojau pačią skardą taip, kad perskyrimas stovėtų. Abi puses...
Ruginių miltų meduolis

Ruginių miltų meduolis 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C temperatūros. Medų sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Kelias minutes pavirkite, tuomet nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Dideliame dubenyje kiaušinius iš...
Pyragaičiai su obuoliais

Pyragaičiai su obuoliais 6 asm.

Pirmiausia užminkykite tešlą: sviestą su cukrumi išsukite, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus ir maišykite, kol tešla ims lipti į gumulą. Tešlą krėskite ant gausiai miltais pabarstyto stalo, suformuokite rutulį,...
Pyragas su vyšniomis

Pyragas su vyšniomis 4 asm.

Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle. Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite. Vyšnias...
Pyragėliai su ožkų pieno sūriu

Pyragėliai su ožkų pieno sūriu 4 asm.

Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą tešlą. Porą valandų palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Padalykite tešlą į dvi dalis, abi iškočiokite, kad gautumėte plonus (iki 5 mm storio) stačiakampius ar kvadratinius lakštus....
Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis

Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis 4 asm.

Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri,  įpilkite lašelį vandens.  Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę...
Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas

Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas 8 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol...
Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis

Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis 8 asm.

Torto pagrindo gaminimas: Į dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais. Suberkite cukrų, išmaišykite. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą. .Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, sviestą ir jogurtą. Gautą masę supilkite į...
Paprastas obuolių pyragas

Paprastas obuolių pyragas 8 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę). Obuolius sumaišykite su citrina. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilkite aliejaus, dar paplakite, įberkite...
Plikytos tešlos riestės su maskarpone

Plikytos tešlos riestės su maskarpone 4 asm.

Į puodą supilkite pieną, sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą, suberkite druską. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, maišydama kaitinkite, kol ištirps sviestas. Ugnį sumažinkite. Toliau maišydama suberkite miltus. Kaitinkite (nenustokite...
Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas 4 asm.

Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps. Tuo metu gaminkite tešlą.     Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus,...
Manų pyragas

Manų pyragas 8 asm.

 Į dubenį suberkite miltus, manus, ciberžoles ir kepimo miltelius. Sumaišykite, viduryje padarykite duobutę. Į kitą dubenį supilkite grietinėlę, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite į...
Trupininis pyragas

Trupininis pyragas 8 asm.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilesnį dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite citrinų žieveles, krakmolą  ir viską gerai išmaišykite. Stambia trintuve sutarkuotą ir kambario temperatūroje palaikytą sviestą elektriniu plakikliu iš...
Minkšti keksiukai

Minkšti keksiukai 6 asm.

Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.  Paruoškite tešlą: miltus ir...
Rabarbarų pyragaičiai

Rabarbarų pyragaičiai 5 asm.

Pistacijas išlukštenkite, smulkiai sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tešlą atšildykite, supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Rabarbarų lapus nupjaukite, galus nuvalykite, lapkočius supjaustykite tešlos kvadratėlio dydžio šiaudeliais....
Duonos pyragas su obuoliais

Duonos pyragas su obuoliais 8 asm.

Supjaustykite duoną riekelėmis, pašalinkite pluteles. Sudėkite ją į puodą, supilkite karštą pieną ir sviestą. Taip pavirinkite kelias minutes, kol duona suskystės. Gautą masę permaišykite ir sudėkite į ją su cukrumi išplaktus kiaušinius bei...