„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepiniai - visi receptai 13 puslapis

Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 4 asm.

1. Miltus išsijokite ant stalo, pabarstykite druska. Ant jų sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltelinį cukrų ir maišykite peiliu iš kraštų už...
Pyragas su mėlynėmis

Pyragas su mėlynėmis 4 asm.

1. 120 g sviesto išsukite su 40 g milteliniu cukrumi, kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Suberkite miltus ir išminkykite. Tešlos rutulį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą. 2. Tešlą įtieskite į sviestu pateptą ir maltais...
Pyragas su obuoliais

Pyragas su obuoliais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus supilkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite miltelinį cukrų, kepimo miltelius, užminkykite...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 6 asm.

1. Pirmiausia užminkykite tešlą: į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, tirpintą sviestą, citrinų sultis, viską gerai išminkykite ir suformuokite tešlos rutulį. Jį dėkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir...
Vaflių tortas su obuoliais

Vaflių tortas su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos. Miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius sumaišykite. Sviestą išsukite su 100 g cukraus ir nuo citrinos nutarkuotomis žievelėmis. Įmaišykite kiauš...
Vyniotinis su obuoliais

Vyniotinis su obuoliais 4 asm.

1. Pusę stiklinės vandens išmaišykite su aliejumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniu ir išspaustomis citrinos sultimis. Suberkite miltus, užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite apie 30 minučių. 2. Keptuvėje pakepinkite džiūvėsius. Obuolius...
Pyragas su obuolių įdaru

Pyragas su obuolių įdaru 4 asm.

1. Iš miltų, sutarkuoto sviesto, vandens ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą. Iš jos padarykite rutulį, apvyniokite plėvele ir pusvalandžiui padėkite šaltai. Trečdalį atšaldytos tešlos atidėkite, iš kitos iškočiokite lakštą (apie 31 cm...
Pyragas su obuoliais ir cinamono lazdelėmis

Pyragas su obuoliais ir cinamono lazdelėmis 4 asm.

1. Tešlai kiaušinius ištrinkite su cukrumi, įmaišykite stiklinę grietinės. Į likusią grietinę įmaišykite kepimo miltelius. Miltus išmaišykite su vaniliniu cukrumi. Iš visų produktų išsukite tešlą. 2. Obuolius nuplaukite, ištraukite kotelius,...
Obuolių, aviečių ir mėlynių apkepėlės

Obuolių, aviečių ir mėlynių apkepėlės 4 asm.

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Sykiu su dviem šaukštais cukraus ir gabalėliu sviesto sudėkite į įkaitintą keptuvę, užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite apie 7 minutes. Suberkite uogas ir kaitinkite dar 5 minutes. 2. Obuolių ir uogų...
Obuolių ir aviečių pyragaičiai

Obuolių ir aviečių pyragaičiai 4 asm.

1. Stalą pabarstykite milteliniu cukrumi ir iškočiokite atšildytą tešlą. Iš jos lėkštute išpjaukite keturis skritulius. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais, sumaišykite su uogomis ir cukrumi. 2. Obuolių ir uogų masę sudėkite ant...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. 2. Į dubenį suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir įpilkite tris šaukštus tirpinto sviesto. Viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. 3. Tešlą perdėkite ant stalo ir stipriai...
Vanilinis obuolių pyragas

Vanilinis obuolių pyragas 4 asm.

1. Minkštą sviestą ir cukrų inde sukite mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės. 2. Sudėkite išplaktus kiaušinius, įsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilės sėklas ir gerai išmaišykite. 3. Tešlą sukrėskite į sviestu iš...
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais ir slyvomis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais ir slyvomis 4 asm.

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. 2. Obuolius sudėkite į karščiui atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 10...
Kočiotos tešlos pyragas su obuoliais

Kočiotos tešlos pyragas su obuoliais 4 asm.

1. Visus produktus išminkykite. Iš tešlos padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių atšalti. 2. Tešlą iškočiokite, įdėkite į riebalais pateptą apskritą kepimo formą, užlenkite skritulio kraštus. Kiškite į vidutinio...
Desertiniai bokšteliai

Desertiniai bokšteliai 8 asm.

1. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos. 2. Trynius išplakite ir sumaišykite su...
Obuolių kepsneliai su vaniliniu kremu

Obuolių kepsneliai su vaniliniu kremu 4 asm.

1. Tešlai atskirkite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi plakite tol, kol susidarys putos. 2. Kiaušinių trynius išmaišykite su miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir skiestu vynu. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus...
Obuolių apkepėlė

Obuolių apkepėlė 4 asm.

1. Batoną supjaustykite plonomis riekelėmis. 2. Pusę citrinos nuplaukite ir nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Jas išmaišykite su pienu, 70 g cukraus ir kiaušiniais. 3. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Pailgą kepimo indą ištepkite...
Pyragėliai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

Pyragėliai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite, atsargiai išpjaukite sėklalizdžius (vaisiuose turi atsirasti skylė per visą ilgį). 2. Tešlos lakštus apšlakstykite šaltu vandeniu, sudėkite vieną ant kito ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 42 cm x 35 cm dydžio stač...
Apelsinų ir spanguolių sausainiai

Apelsinų ir spanguolių sausainiai 6 asm.

1. Paruoškite apelsininį cukrų: dubenėlyje išsukite apelsino žieveles su cukrumi, paskleiskite ant sviestinio popieriaus, kad kiek apdžiūtų. 2. Aštriu peiliu susmulkinkite spanguoles (peilio ašmenis patepkite aliejumi – nelips prie uogų). 3....
Spanguolių pyragas

Spanguolių pyragas 6 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. 2. Elektriniu plaktuvu išsukite sviestą ir cukrų. Maišykite, kol masė taps puri, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles, sukrėskite grietinę....