„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepiniai - visi receptai 15 puslapis

Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas 8 asm.

1.Riešutus nuplaukite, gerai nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kambario temperatūros sviestą iki vientisumo išsukite su milteliniu cukrumi, tada suberkite tirpią kavą, kakavos miltelius ir įberkite žiupsnelį druskos. 2. Po vieną įmuš...
Keksiukai su spanguolėmis

Keksiukai su spanguolėmis 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė. 2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite...
Garuose gamintas sūrio pyragas

Garuose gamintas sūrio pyragas 4 asm.

1. Maskarponę ištrinkite su druska ir puse cukraus kiekio. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę, įlašinkite vanilės esencijos. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišykite, įsijokite juos į sūrio masę ir gerai sumaišykite....
Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais

Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais 6 asm.

1. Išmaišykite abrikosus su trinta vanilės ankštimi, citrinų žievelėmis, maltais anyžiais bei migdolais, įberkite cukrų. 2. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu ir dėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite ir dėkite ant kepimo popieriaus. Aptepkite...
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis 6 asm.

1. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa. 2. Palikite dubenėlį, kad atvėstų. Tuomet išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų,...
Karštas obuolių pyragas

Karštas obuolių pyragas 4 asm.

1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą. 2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą,...
Obuoliniai keksiukai

Obuoliniai keksiukai 4 asm.

1.  Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudė...
Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu 4 asm.

1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“

Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“ 4 asm.

1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje...
Sausainiai su džemo lašeliu

Sausainiai su džemo lašeliu 4 asm.

1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite. 2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką...
Ispaniški keksiukai „Magdalenas“

Ispaniški keksiukai „Magdalenas“ 4 asm.

Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų 1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos ž...
Gardūs riestainiai

Gardūs riestainiai 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltus bei kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 minučių šaldytuve. 2. Iškočiokite, suraitykite riestainio formą, apiberkite cukrumi ir paš...
Pyragėliai su obuoliais

Pyragėliai su obuoliais 4 asm.

1. Supjaustykite sluoksniuotą bemielę tešlą, šiek tiek pakepkite orkaitėje, tada uždėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir pašaukite atgal į orkaitę. Kepkite 15-20 min. 2. Kai  iškeps užbarstykite, miltelinio cukraus. Skanaus!
Vyšniniai keksiukai

Vyšniniai keksiukai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje. 2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į...
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas 4 asm.

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis, juos sumaišykite su cinamonu ir ruduoju cukrumi. 2. Išlydykite sviestą, supilkite ant cukraus ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. 3. Į jau turimą masę suberkite miltus ir „nugesintą“ sodą....
Ispaniški keksiukai

Ispaniški keksiukai 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, išsijotus miltus. 2. Supilkite tešlą į popierines formeles, dėkite iki 180...
Saldaus pieno varškės spurgos

Saldaus pieno varškės spurgos 8 asm.

1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus....
Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“

Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“ 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo indą (30x20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi arba folija. 2. Jeigu naudojate riešutus, paskleiskite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Pakepinkite įkaitintoje orkaitėje...
Sausainėliai „Dangteliai“

Sausainėliai „Dangteliai“ 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite išilgai plonomis lygiomis juostelėmis (iš vieno lakšto iškepsite maždaug du sausainius). Jei norite stambesnio sausainių rašto – juosteles pjaustykite storesnes. 2. Maždaug iki vidurio...
Valgomos „rožytės“

Valgomos „rožytės“ 2 asm.

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Paruoškite sirupą, kuriame apvirsite obuolius. Į puodą įpilkite vandens (nedaug, t. y. kad apsemtų obuolius)...