1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite...
Trupinių tešlos ruošimas:
1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką...
1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite.
2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai...
TEŠLOS PARUOŠIMAS
Iš pradžių paruoškite tešlą. Ją paruošti rekomenduojama likus 24–48 valandoms iki kepimo.
1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir...
1. Nuo paprikos nupjaukite galą su koteliu, išskobkite sėklalizdį, tada supjaustykite žiedais. Pomidorus irgi supjaustykite apvaliais griežinėliais.
2. Atšildytą bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą kiek pakočiokite, tada supjaustykite 8 cm...
1. Margariną ir cukrų labai gerai išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius. Bemaišant suberkite: miltus, kepimo miltelius, krakmolą bei vanilę. Įpilkite pieno ir dar kartą viską labai gerai išmaišykite. Sudėkite gerai iki putų išplaktus kiaušinių...
1. Sutrupinkite sausainius taip, kaip tinginiui. Pakepinkite smulkintus žemės riešutus, ištirpinkite sviestą ir jį sumaišykite su riešutais.
2. Sausainius, riešutus, sutirštintą pieną sumaišykite ir dėkite į kepimo indą. Masės viršų ištepkite š...
1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus.
2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos...
1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite cukraus arba sirupo „Dan sukker“ ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir valandą palaikykite šaldytuve.
2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite...
1. Sausoje įkaitintoje keptuvėje nuolat maišant (apie 6 min.) apkepinkite migdolus. Ataušinkite, susmulkinkite ir dideliame puode sumaišykite su 450 ml pieno. Virkite apie 15 min. kartais pamaišant, kol masė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, atauš...
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
2. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite vyšnių uogienės ir susukite į volelį. Visus volelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C...
1. Sviestą išsukite iki baltumo, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, paskiausiai sudėkite miltus su kepimo milteliais.
2. Tešlą minkykite ant lentos, o kai bus lygi, formuokite iš jos ritinėlius ir suvyniokite kaip riestainius....
1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Palikite atvėsti.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su sviestu ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Tešlą gerai išmaišykite. Obuolius...
1. Virintame karštame vandenyje ištirpinkite medų, druską ir sudėkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite.
2. Į gautą masę vandenyje dėkite po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite, kol masė taps tokia kaip plastilinas, o jei...
1. Pirmiausia paruoškite šviesią tešlą. Į indą įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 5 šaukštus miltų, įpilkite pusę stiklinės cukraus, pusę pakelio vanilinio cukraus, 225 g grietinės ir pusę šaukštelio sodos.
2. Kitame inde iš likusių produktų paruoš...
1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“.
2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį.
3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...
1. Nedideliame puode su trupučiu vandens išlydykite sviestą. Supilkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinius, sudėkite kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius (galite įdėti ir cukraus, jeigu paragavus nėra pakankamai saldu).
2. Gautą masę išmaiš...
1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės. Virtas bulves sutrinkite, žalias sutarkuokite, dalinai nusunkite. Suberkite druską, grietinę ir visą masę gerai išmaiš...