„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepiniai - visi receptai 8 puslapis

Pats skaniausias mamos medaus tortas

Pats skaniausias mamos medaus tortas 6 asm.

Nė viena svarbi šeimos šventė neapsiena be pačio skaniausio mamos medaus torto. Ne išimtis ir ateinančios Kalėdos, nes jų proga ir vėl mėgausimės šiuo nuostabiu nepakeičiamu saldėsiu. Atrodo tai toks elementarus ir paprastas tortas, tačiau paprastume ir slypi puikus skonis, kuris ne tik puošia šventinį stalą, bet ir pamalonina visų skrandukus.

Kokosiniai saldainiai su braškėmis

Kokosiniai saldainiai su braškėmis 6 asm.

Savo gamybos saldainiais galite nustebinti savo svečius... Ant silpnos ugnies maišydami virkite pieną su 200 g. cukraus apie 30 min. kol sutirštės. Įdėkite grietinėlę ir maišydami kelias minutes pavirkite. Atskirame inde išsukite kiaušinį su 2 š...
Šokoladinė svajonė

Šokoladinė svajonė 6 asm.

Tešlos gaminimas : Į dubenį įmuškite kiaušinius, juos gerai išplakite. Į dubenį, kuriame jau išplakti kiaušiniai įmaišykite kondensuotą pieną, kad susidarytų vientisa masė. Į gautą vientisą masę įdėkite 50 gramų sviesto (ištirpinto). Miltus...
Klasikinis medaus tortas

Klasikinis medaus tortas 6 asm.

Tortas 24-26 cm. skersmens Matavimui naudojama 200 ml stiklinė Papločiai. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvė...
Sausainiai su riešutais

Sausainiai su riešutais 6 asm.

Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kiaušinį išplakite elektriniu plaktuvu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, tarkuotą šokoladą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kapotų riešutų. Šaukštu formuokite...
Saldus maskarponės sūrio vyniotinis

Saldus maskarponės sūrio vyniotinis 6 asm.

Sausainius sutrinkite su trintuve. Suberkite kakavos miltelius ir gerai išmaišykite. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite konjaką. Cukraus sirupą supilkite į sausainių - kakavos masę ir užminkykite tešlą. Tešla tolygiai paskirstoma...
Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu

Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu 6 asm.

Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi. Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals. Įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, išmaišykite. Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai iš...
RUDUDU tortas

RUDUDU tortas 6 asm.

Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite mikseriu. Į juos dėkite grietinę su nugesinta soda ir RUDUDU kremą. Vėl plakite ir po truputį suberkite miltus. Kepkite apvalioje formoje ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais 180 laipsnių...
Kalėdiniai keksiukai

Kalėdiniai keksiukai 5 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite trintų bananų tyrę, cukrų ir aliejų. Į plakinį po vieną į...
Šakočio pusbrolis

Šakočio pusbrolis 6 asm.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėkite po vieną trynį ir plakite, kol susidės visi. Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.  Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, išmaiš...
Ruginių miltų tortas

Ruginių miltų tortas 6 asm.

Gerai išsukite 10 kiaušinių trynių su cukrumi. 200 g ruginių miltų persijokite keptuvėje ir pakepinkite, kol paruduos. Tada sumaišykite su krakmolu. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir viską atsargiai sumaišykite.  Pilkite masę į torto formą...
Skruzdėlynas

Skruzdėlynas 4 asm.

Kiaušinius išplakite, įdėkite druskos, įpilkite šaukštą degtinės, aliejaus ir viską išmaišykite. Po to po truputi berkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Ji turi gautis tokia puskietė. Tada kai tešla suminkyta, plėškite nuo jos gabalą tešlos...
Sūrio pyragas su mėlynėmis

Sūrio pyragas su mėlynėmis 4 asm.

Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu. Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių. Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti. Sumaišykite kreminį ir...
Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir pamirkykite vandenyje (jei naudojate kietus - ananasus, papajas ar kt.), kol ruošite tešlą. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki...
Meduolinis vyniotinis

Meduolinis vyniotinis 6 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite. Į dubenį įdėkite sviestą ir medų, statykite ant labai silpnos ugnies ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol sviestas ir medus visiškai ištirps. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite miltus,...
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés“

Prancūziški pyragaičiai „Cannelés“ 6 asm.

Cannelé (liet. Kanelė) - mažas prancūziškas Bordo regiono pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele, drėgnu ir korėtu vidumi.

Meduoliai

Meduoliai 15 asm.

Užvirkite cukrų ir auksaspalvį sirupą. Į gautą masę įdėkite sviestą arba margariną, leiskite jam ištirpti, išmaišykite. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktus kiaušinius, prieskonius, actu gesintą sodą ir miltus....
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas 6 asm.

Džiovintus vaisius sukarpykite žirklėmis, kad būtų apie 1 cm. dydžio.    Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite. Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite. Galiausiai suberkite miltus sumaiš...
Keksiukai

Keksiukai 4 asm.

Pieną maišydami pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Tuo metu sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, vėl išplakite. Miltus sumaišykite...
Sausainiai „Smaližiaus svajonė“

Sausainiai „Smaližiaus svajonė“ 8 asm.

Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įleiskite trynius. Persijotus miltus sumaišykite su maltais riešutais ir berkite į sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir suminkytą tešlą įsukite į maistinę plėvelę...