Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite riebalais ir išklokite sviestiniu popieriumi. Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite karšto...
Cukatas smulkiai sukapokite. Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinų sultis ir žievelę išsukite iki purios masės. Miltus ir kepimo miltelius sijokite tiesiai ant šios masės ir suminkykite. Iš paruoštos tešlos suritinkite mažus kamuoliukus. Juos...
Kavos miltelius užplikykite 3 šaukštais vandens. Gerai išmaišykite ir palikite ataušti. Margariną išlydykite ir išplakite su cukrumi. Kai masė pasidarys puri, sudėkite baltymus, suberkite vanilinį cukrų ir plakite iki vienalytės masės. Po truputį į...
Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir druską. Kitame dubenyje sviestą sumaišykite su aliejumi. Elektriniu maišikliu plakite, kol masė pasidarys vienalytė (apie 2 min.). Toliau plakdami po truputį suberkite cukrų (...
Atšildytą tešlą kuo ploniau iškočiokite, patepkite sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi, susmulkintais riešutais, suvyniokite voleliu ir valandą palaikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų. Tada tešlos volelį supjaustykite kuo plonesniais griež...
PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla...
Pieną pašildykite iki 40`C, jame ištirpinkite cukrų, paskui įmaišykite mieles. Uždenkite ir šiltoje vietoje palaikykite 10 min. (masė turi suputoti). Miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite pieną su mielėmis ir...
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir gvazdikėliais. Sviestą išsukite su medumi, įmuškite kiaušinį ir maišydami po truputį suberkite miltus, kakavą ir riešutus. Nedidelius tešlos blynelius šaukšteliu dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą,...
Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštė...
Indelyje virš garų ištirpinkite baltąjį šokoladą. Minkštą sviestą suplakite su milteliniu cukrumi. Paplakite kiaušinį ir, nuolat maišydama, supilkite į sviesto masę. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir iš lėto supilkite pieną. Suberkite persijotus...
Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su...
Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, sudėkite sutrintą bananą. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (užpildykite tik kiek daugiau ne pusę, nes keksiukai smarkiai kyla)...
Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą. Užpilkite...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir...
Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu. Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir...
Mielinei tešlai:
Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros. Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos. Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų,...