„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kepsniai - visi receptai 4 puslapis

Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais

Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių....
Kiaulienos nugarinė su avietėmis

Kiaulienos nugarinė su avietėmis 4 asm.

1. Portveine užvirinkite 250 g aviečių, uogas šaukštu patraiškykite, kad atsirastų sulčių. Sukrėskite į sietelį ir nuvarvinkite. Skystį atvėsinkite ir išmaišykite su stambiai grūstais rausvaisiais pipirais. 2. Mėsą nuplaukite ir įdėkite į šaldymo...
Įdarytas kiaulienos kumpis

Įdarytas kiaulienos kumpis 4 asm.

1. Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite kišenę. Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais, su brendžiu išmaišytu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 3 valandas marinuotis. 2. Atšaldytą sūrį stambiai sutarkuokite, kedrų riešutus ir špinatų lapus...
Šventinis paukštienos kepsnys

Šventinis paukštienos kepsnys 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite smulkintus svogūnus. 2. Maltus džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų. 3. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite stambiais kubeliais arba šiaudeliais. 4....
Sprandinė su cinamonu ir apelsinais

Sprandinė su cinamonu ir apelsinais 4 asm.

1. Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų išmaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas laikykite vėsiai, kad įsigertų...
Žuvų bokšteliai

Žuvų bokšteliai 4 asm.

1. Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle ir palikite pusvalandį, kad išbrinktų. 2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite, sumeskite į gilesnį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. 3. Svogūnus nulupkite, sukapokite. 4....
Vištiena su žiediniais kopūstais

Vištiena su žiediniais kopūstais 6 asm.

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, įberkite vištienos prieskonių ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus. 2. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir apvirkite. Vištieną ir žiedinius kopūstus sumaišykite puode, įberkite...
Kiaulienos ryšulėliai

Kiaulienos ryšulėliai 4 asm.

1. Pirmiausia išmuškite pjausnius (labai plonai nereikia) ir pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po riekelę mocarelos ir šakelę peletrūno arba šalavijo lapelį. Apsukite vytintu kumpiu ir kruopšč...
Kepta kalakutiena su daržovėmis

Kepta kalakutiena su daržovėmis 4 asm.

1. Supjaustytą kalakutienos filė apibarstykite paukštienos prieskoniais ir sudėkite į truputį aliejumi pateptą kepimo formą. 2. Mėsą apdėkite daržovėmis: pusžiedžiais supjaustytais svogūnais, riekelėmis supjaustyta cukinija ir savo nuožiūra...
Pievagrybių kepsniukai

Pievagrybių kepsniukai 2 asm.

1. Pievagrybių galvutes nuvalykite, iš vidaus išpjaukite kotelių likučius ir grybų galvutes išplaukite pasūdytu vandeniu. 2. Svogūną, papriką ir morką smulkiai supjaustykite ir pakepkite aliejuje. Šia daržovių mase įdarykite pievagrybius, ant virš...
Lašiša su krevečių padažu

Lašiša su krevečių padažu 2 asm.

1. Lašišą, nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite prieskoniais. Palaikykite apie 30 min. 2. Keptuvėje su sviestu pakepkite susmulkintus svogūnus, sudėkite krevetes, įberkite prieskonių, druskos, o po kelių minučių suberkite miltus....
Lašiša su kaparėliais

Lašiša su kaparėliais 2 asm.

1. Imbierą sutarkuokite, sumaišykite su aliejumi, nutarkuota citrinos žievele, pagardinkite cukrumi ir citrinos sultimis. 2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, aptepkite marinatu ir palikite kelias valandas. Iškepkite sveikai, virš garų....
Vištienos kukuliai

Vištienos kukuliai 5 asm.

1. Baltos duonos riekeles sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu, gerai išmirkykite ir nuspauskite.  Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į dubenį su paukštienos faršu, įmuškite 2...
Didkepsnis su padažu

Didkepsnis su padažu 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite, apkepkite šaukšte sviesto, suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. 2. Supilkite vyną, sumeskite kapotas prieskonines žoleles, padažą apie 2 min....
Vištiena su ananasais

Vištiena su ananasais 4 asm.

1. Vištų krūtinėles perpjaukite per pusę, supjaustykite juostelėmis, supilkite „Teriyaki“ padažą ir apie 15–20 min. pamarinuokite. Į įkaitintą aliejų suberkite pjaustytą česnaką, pakepinkite ir išimkite. 2. Susmulkintus svogūnų laiškus dėkite į tą...
Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys

Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys 3 asm.

1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių. 2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir...
Vištienos suktinukai su maskarponės įdaru

Vištienos suktinukai su maskarponės įdaru 3 asm.

1. Pasigaminkite suktinukų įdarą. Į atskirą indelį sudėkite maskarponę, susmulkintus ananasus, mėtas, sutraiškytą česnako skiltelę. Viską išsukite iki vientisos masės. 2. Išmuškite vištieną, bet ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai neplyš...
Vištiena su saulėje džiovintais pomidorais

Vištiena su saulėje džiovintais pomidorais 3 asm.

1. Vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apibarstykite paukštienos prieskoniais. Kol porą  minučių filė marinuosis, siauromis juostelėmis supjaustykite pomidorus ir susmulkinkite baziliko lapelius. 2.Į  keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių...
Vištiena citrinų ir vyno padaže

Vištiena citrinų ir vyno padaže 4 asm.

1. Vištieną išmuškite kuo ploniau ir apvoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite vištų krūtinėles. Kepkite mėsą ant silpnos ugnies, kol abi pusės švelniai paruduos. 2. Krūtinėlėms įgavus gražų atspalvį, aliejų nupilkite...
Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu

Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu 4 asm.

1. Pirmiausia pašalinkite žuvies odą, išimkite kaulus ir supjaustykite kuo didesniais stačiakampiais gabalais. Apibarstykite filė gabaliukus druska ir maltais baltaisiais pipirais. Žuvį porą minučių apkepkite keptuvėje. 2. Pomidorus nuplikykite...