1. Anties šlaunelę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Dėkite į skardelę ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20–30 min.
2. Obuolį perpjaukite pusiau ir atsargiai išimkite sėklalizdžius. Į vidų į...
1. Sudėkite šonkauliukus ant grotelių, įtvirtintų apie 10 cm nuo anglių, ir 7 min. kepkite vis pavartydami.
2. Sudėkite padažo ingredientus į puodą, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir, kai užvirs, pavirkite dar apie minutę.
3. Nuimkite š...
1. Žuvies filė pabarstykite žuvies prieskoniais, išvoliokite kiaušinio plakinyje, susmulkintuose lazdynų riešutuose ir kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies.
Jam galima naudoti ne tik žalią mėsą, bet ir virtos ar keptos jautienos likučius. Per pusvalandį pagaminsite slavų kraštuose ypač paplitusį skanų ir sotų patiekalą.
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno gabalėlius, pjaustytus...
Jis itin mėgstamas pietinėse JAV valstijose. Vištieną galite pakeisti veršiena ar kalakutiena, o padažui panaudoti graikišką jogurtą – tuomet patiekalas nebus pernelyg riebus.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Vištų krūtinėles šiek tiek...
1. Stirnienos kumpį įtrinkite prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis bent jau parą vėsioje patalpoje.
2. Marinuotą mėsą kiškite į kepimo rankovę ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 1-1,5val.
2. Salotų...
1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai.
2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve,...
1. Prieskonių grūstuve sutrinkite pankolių sėklas ir kmynus, kad kepant iš sėklų išsiskirtų daugiau aromatinių medžiagų.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sugrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, išspaustą arba smulkiai...
1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio porcijos dydžio gabalais.
2. Pipirus suberkite į specialų grūstuvą ir kiek pasmulkinkite.
3. Mėsos gabalus aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska,...
1. Mėsą aptepkite aliejumi, dėktei į smarkiai įkaitintą aliejų (labai tinka keptuvė rantytu dugnu) ir kepkite (po 3–5 min. kiekvieną pusę). Sūdykite ir gardinkite pipirais jau iškeptus kepsnius.
2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu,...
1. Jautienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, apvoliokite druskos, pipirų ir rozmarinų lapelių mišinyje, apšlakstykite aliejumi ir bent pusvalandį palikite pastovėti.
2. Tada iš abiejų pusių iškepkite ant kaitrios liepsnos (...