Kepti baklažanai - visi receptai

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Graikų virtuvėje baklažanas yra vienas pagrindinių ingredientų ir patiekalų su šia daržove yra tiek daug, kad išsirinkti skaniausią išties sudėtinga. Pakanka paminėti musaką ar trintų baklažanų padažą.

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Keptos daržovės

Keptos daržovės 2 asm.

1. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Paprikas ir baklažaną dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 7–8 minutes. Tuomet šalia jų sudėkite pomidorus ir dar kepkite apie 10 minučių arba kol daržovės gražiai apskrus (vasarą...
Kepti baklažanai

Kepti baklažanai 4 asm.

1. Nuplautus baklažanus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite 20 minučių pastovėti. 2. Nupylusi išsiskyrusias sultis, daržoves nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite smulkintais česnakais,...