Kiauliena ir obuoliai – klasikų klasika, rudenį nors sykį verta šiuo deriniu pasimėgauti. Žinoma, labai svarbu, kad kepant mėsa neišsausėtų, o tam padės vienintelė gudrybė – gerai apkepinti mėsą keptuvėje prieš šaunant į orkaitę. Įmantrių produktų taip pat neprireiks, tad pirmyn – ieškome prijuostės ir raitojamės rankoves.
Su kepsniu paprastai nebūna daug vargo, o pamaitinti juo galima nemažą šeimyną ar bičiulių būrį. Tereikia nusipirkti kokybiškos mėsos, parinkti porą priedų, o kol kepsnys kepa, paruošti tinkančių salotų. Šįkart mūsų siūlomas receptas su kiauliena itin paprastas, tačiau skonis maloniai nustebins.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Karaliaučiaus kukuliai laikytini ir visos Vokietijos kulinariniu paveldu. Tai taip pat patiekalas, kuris komunistų valdymo Rytų Vokietijoje laikais, vengiant bet kokių aliuzijų į Rusijos užimtą Karaliaučių, buvo vadinamas kitaip, be karalių miesto pavadinimo – virti mėsos kukuliai (Kochklopse). Arba juokaujant – revanšistiniai kukuliai (Revanchistenklopse).
Receptas išties nesudėtingas, tad patikrinkite, ar turite reikiamų produktų, ir kepkite nė nedvejodami.
Vasarą kepkite ant grilio, o šaltuoju sezonu – orkaitėje, naudodami grilio režimą.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiaurės Amerikoje moka kepti kiaulienos šonkauliukus. Ir jie tikrai yra World Famous. Bet kurioje kepsninėje Memfyje, šalia Elvio Preslio statulos. Arba iškepti namie pagal šį receptą.
Ant grilio keptas ananasas nuostabiai dera su sultinga, trumpai vaisių tyrėje pamarinuota kiauliena.
Šį nesaldų proginį pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Piestro“ kepykla.
Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta mėsa bus minkštutėlė.
Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jeigu jums staiga ir neatidėliojant užsinorėjo ant žarijų keptos mėsos, tačiau neturite jos pasiruošę – ne bėda. Šiems kepsneliams marinuoti daug laiko nereikės. Užteks pusvalandžio ir galėsite kepsnelius verti ant iešmų. Panašiai tiek laiko, kol įkais kepsninėje užkurtos kepimo anglys.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis kiaulienos kepsnys (flæskesteg) Danijoje dažniausiai kepamas per Kalėdas. Bet tikrai niekas nesmerks, jei išsikepsite jį ir kokia kita proga, juolab kad Lietuvoje, kaip ir Danijoje, kiauliena vis dar tebėra bene populiariausia mėsa
Šį patiekalą tvarkingai valgyti sunku – lipnus padažas apvelia pirštus ir lūpas, tačiau sustoti nesinori, nes šonkauliukai pasakiškai skanūs! Visa jų paslaptis – aptepas, kuriam prireiks trijų ingredientų. Ir neišsigąskite, jog vienas jų – japoniška miso pasta, pats laikas ją išbandyti ir dažniau naudoti ruošiant įvairius valgius.
Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.
Karamelizuotas keptas kumpis ruošiamas netrumpai, tačiau rezultatas nudžiugina visus, tai puikus rimtasis patiekalas bet kuriai šventei ar savaitgalio pietums.
Kai kuriuose patiekaluose džiovinti vaisiai ir mėsa dera idealiai, šis, kuriame draugauja kiauliena ir džiovintos slyvos, – kaip tik puikus pavyzdys
Šiam mėsiškam patiekalui gaivumo ir lengvumo suteiks šviežios daržovės – pomidorai ir cukinijos, tad ir pačios mėsos reikės nedaug.
Itin paprastas, tačiau gardus ir sotus patiekalas, kurį paruoš net virtuvės naujokas.
Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!
Nepakartojami apskrudę šonkauliukai, kuriuos lydi gaivus ir pikantiškas mėtų padažas. Idealus vakarėlio po vasaros dangumi patiekalas.