Kiaulienos troškinys - visi receptai

Sotus perlinių kruopų, kiaulienos ir baklažanų troškinys

Sotus perlinių kruopų, kiaulienos ir baklažanų troškinys 2 asm.

Orui vėstant daug dėmesio sulaukia įvairūs troškiniai. Itin tinkama daržovė šiam patiekalų tipui yra bakažanas, kurį pastaraisiais metais lietuviai prisimena vis dažniau.

Kiaulienos troškinys su cukinijomis

Kiaulienos troškinys su cukinijomis 4 asm.

Šiam mėsiškam patiekalui gaivumo ir lengvumo suteiks šviežios daržovės – pomidorai ir cukinijos, tad ir pačios mėsos reikės nedaug. 

Klasikinis troškinys

Klasikinis troškinys 6 asm.

1.Kiaulieną ar veršieną supjaustykite didesniais gabalėliais ir apkepkite su sviestu storadugniame puode. 2.Į puodą sudėkite rūkytą mėsą, luptą svogūną ir stambiai pjaustytą kopūstą. Užpilkite vandeniu ir ant mažos ugnies troškinkite 25–30 minučių....
Kiaulienos troškinys su kriaušėmis

Kiaulienos troškinys su kriaušėmis 6 asm.

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Dubenėlyje išplakite vyną su kariu, sukrėskite česnaką. 2.Marinatą užpilkite ant mėsos ir palikite pastovėti 15 minučių. Svogūną...
Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais

Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais 4 asm.

1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. 2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną...
Mėsos ir makaronų troškinys

Mėsos ir makaronų troškinys 4 asm.

1. Makaronus išvirkite ir nusausinkite. Papriką supjaustykite šiaudeliais. 2. Mėsą supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Baigiant kepti, įpilkite sojų padažo ir sudėkite bazilikus. Kai mėsa suminkštės, sudėkite smulkintą papriką ir š...
Kiauliena su bambuko ūgliais ir ananasais

Kiauliena su bambuko ūgliais ir ananasais 3 asm.

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir apkepkite su šlakeliu aliejaus. 2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. 3. Baigiant apkepti mėsai sudėkite virtus ryžius, gabalėliais pjaustytus ananasus bei bambuko ūglius. Įdėkite pomidorų padažą bei medų,...
Kiauliena su pupelėmis ir baklažanais

Kiauliena su pupelėmis ir baklažanais 4 asm.

1. Kiaulieną apkepinkite keptuvėje su prieskoniais. 2. Mėsai apkepus, sudėkite pjaustytą svogūną, baklažanus, susmulkintas česnako skilteles ir išvirtas pupeles. Įpilkite daržovių sultinio ir dar viską patroškinkite bei įdėkite pomidorų padažo (aš...
Kiauliena toskanietiškai

Kiauliena toskanietiškai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. 2. Kiaulienos gabaliukus pavoliokite miltų mišinyje ir apkepkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po keletą minučių. 3. Aliejuje, kuriame kepė mėsa, pakepinkite česnakus ir supilkite actą bei sultinį....
Saldžiarūgštė kiauliena

Saldžiarūgštė kiauliena 4 asm.

1. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, pakepinkite su aliejumi keptuvėje ir sudėkite pjaustytą svogūną, papriką, suberkite prieskonius. 2. Baigdami kepti įkrėskite pomidorų padažo, šaukštą medaus ir sojų padažo. Patiekite su ryžiais, užbarstykite...
Rudeniškas troškinys „Magdutė“

Rudeniškas troškinys „Magdutė“ 8 asm.

1. Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite, bet neišvirkite. Mėsą supjaustykite ir patroškinkite keptuvėje ant sviesto su svogūnais, stambiai tarkuotomis morkomis ir nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo. Nepamirškite įberti šaukštelio...
Konservuotas troškinys „Studento pietūs“

Konservuotas troškinys „Studento pietūs“ 6 asm.

Ingredientų skaičius nurodytas 3 pusės litro stiklainiams. 1. Paruošimas: iš vakaro mėsą supjaustykite gabaliukais, supilkite nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberkite smulkintus česnakus. Iš...
Rytietiška kiauliena

Rytietiška kiauliena 5 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. 2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą,...