„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kisielius - visi receptai

Spanguolių kisielius su cinamonu

Spanguolių kisielius su cinamonu 6 asm.

Spanguolių kisielių Kūčių (ir Kalėdų) stalui ruošia daugelis šeimų, o ar kada bandėte šį tradicinį gėrimą paskaninti cinamonu? Pabandykite, verta!

Klasikinis spanguolių kisielius

Klasikinis spanguolių kisielius 4 asm.

Vos vos pikantiškai karstelėjusio kisieliaus paslaptis – jam naudojamos raisto spanguolės, o ne sukultūrintos uogos. Būtent iš pirmųjų išvirę kisielių, galėsite didžiuotis, jog skanaujate Lietuvos kulinariniam paveldui priskiriamo gėrimo.

Burokėlių kisielius

Burokėlių kisielius 4 asm.

Kisieliai paprastai verdami iš uogų ar vaisių, tad šis, su burokėliais, gali nustebinti. Išbandykite ir nutarsite, kaip jis jums patinka!

Moliūgų kisielius

Moliūgų kisielius 2 asm.

Moliūgą sutrinkite smulkia tarka ar elektriniu trintuvu. Pieną pastatykite virti, o šlakelį šalto sumaišykite su krakmolu ir supilkite į verdantį. Gerai išmaišykite. Sudėkite į pieną moliūgą, cukrų, druską ir virkite, kol masė bus vientisa. Išvirusį...
Džiovintų obuolių kisielius

Džiovintų obuolių kisielius 2 asm.

Džiovintus obuolius nuplaukite ir pamirkykite , kol suminkštės. Išmirkytus obuolius suberkite į verdantį vandenį, įmeskite gvazdikėlius ir išvirkite.  Pertrinkite obuolius per sietelį. Skysčio, kuriame virė, neišpilkite. Pertintus obuolius supilkite...
Kisieliaus pyragas

Kisieliaus pyragas 6 asm.

Reikės:  26 cm skersmens tortinės ir 236 ml puodelio. Kiaušinius išplakite su vanile, cukrumi ir druska, įmaišykite jogurtą ir kisieliaus miltelius. Po truputį įplakite miltus ir kepimo miltelius. Gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą....
Valomasis kisielius

Valomasis kisielius 2 asm.

Burokėlius sutarkuokite, džiovintas slyvas supjaustykite. Sudėkite visas sudėtines dalis į puodą ir užpilkite 2 l šalto vandens. Virkite viską 15–20 min. ant nedidelės ugnies. Virimo metu matysite, kad skysčio konsistencija tampa vis tirštesnė ir...
Avižų kisielius

Avižų kisielius 5 asm.

Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos. Palikite 24 valandoms rūgti. Tada duonos riekę išimkite. Dribsnius per smulkų sietelį nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite – jų jau neprireiks. Nuo avižų likusį skystimą...
Spanguolių kisielius

Spanguolių kisielius 6 asm.

1,5 l vandens užvirinkite. Krakmolą sumaišykite su trupučiu šalto vandens. Spanguoles su cukrumi ir likusiu vandeniu suplakite elektriniu trintuvu. Nuolat intensyviai maišydami su vandeniu sumaišytą krakmolą lėtai supilkite į verdantį vandenį....
Kisielius iš moliūgo

Kisielius iš moliūgo 2 asm.

1. Į verdantį vandenį (ingredientų kiekis nurodytas 1 litrui vandens) suberkite kubeliais smulkintą moliūgą bei cukrų ir pavirkite 5 min. 2. Tuomet supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties bei imbiero š...