Siūlome išbandyti saldžius, trapius ir kvapnius kepinukus, idealiai tinkančius prie kavos puodelio.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ar esate bandę sausainiams tešlą užminkyti ne su vadinamais žaliais, bet virtais kiaušiniais? Šis sausainių receptas – puikus būdas sunaudoti atvelykio margučius arba paprasčiausiai šaldytuve užsilikusius virtus kiaušinius.
FeedMySister.com: Sezamų sėklų pasta tahini – vienas mūsų mėgstamiausių praėjusių metų desertų ingredientų. Šiems batonėliams pagaminti naudojame baltųjų sezamų pastą. Nors skoniu ji nepranoksta tradicinės, tačiau leidžia intensyviau pajusti goji (ožerškio) uogų skonį ir švelnų kokosų aromatą.
„Vegan Pipiras“: Norintiems išbandyti kažką naujo, rekomenduojame pasigaminti šių sausainių be glitimo, kiaušinių ir pieno produktų. Jie ir skaniai kvepia, ir lepina turtingu skoniu. Ne veltui, kai sausainius kepėme namie ir pasklido kvapai, šeima išsyk prisistatė su klausimais, o kas čia gaminama
Puikus pasiūlymas, neprasilenkiantis su sveikos mitybos principais – gardūs, energijos suteikiantys rutuliukai su migdolais ir datulėmis.
FeedMySister.com: Spragintą bolivinę balandą (kinvą) atradau tik šiais metais ir nuo to laiko negaliu atsidžiaugti! Šie riešutiniai batonėliai jau tapo namų hitu, nes tai vienas iš tų receptų, pagal kurį skanėstas paruošiamas mažiau nei per 10 minučių, ingredientų sąrašas trumpas, o skonis toks, kad nelieka laaabai greitai!
FeedMySister.com: Šie batonėliai primena populiariuosius saldžiuosius „Bounty“, tačiau yra sveikesnis jų variantas. Pasimėgaukite kokosiniais batonėliais su šokoladu!
FeedMySister.com: Geriausias būdas patikrinti, ar tikrai pavyko patiekalas, yra laikas, per kurį jis suvalgomas. Su šiais saldainiais man reikėjo valdytis ir palikti bent po vieną kitiems paragauti. Man labai patinka, kad juose labiausiai jaučiasi chalva ir kad jie ne per saldūs. Tik 3 ingredientai ir saldainiai ant jūsų stalo!
FeedMySister.com: Visai gali būti, kad tai ne tik vieni populiariausių, bet ir patys mylimiausi saldainiai Lietuvoje. Visi mėgsta „Rafaelo“! Tačiau mūsų variantas – be pridėtinio cukraus, su kokosu, anakardžiais ir klevų sirupu. Su dideliu pasimėgavimu juos suvalgėme, to linkime ir jums!
Bananų duoną, ko gero, yra kepę daugelis pyragų mėgėjų, o štai kokosų duona daugeliui gali tapti malonia staigmena. Kokosų drožlės jai suteikia malonios tekstūros, o dar labiau paskanina džiovintos spanguolės.
Bananais, kokosų drožlėmis ir migdolų pienu pagardinti blyneliai dvelkia egzotika, išbandykite!
Šiems sausainiams paruošti nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus. Tačiau jie puikiausiai patenkina saldumynų poreikį ir tinka visiems, kurie siekia maitintis sveikai.