„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Konservavimas - visi receptai 6 puslapis

Močiutės konservai

Močiutės konservai 6 asm.

Mėsą nuplaukite. Mentę supjaustykite stambokai. Nuo karkos nuimkite mėsą, kaulą padėkite į puodą ant dugno, sumeskite supjaustytą mentę, karkos mėsą, įberkite druskos, pipirų, laurų lapelių, įpilkite vandens tik tiek, kad vos apsemtų, ir virkite...
Mamos mėsos konservai

Mamos mėsos konservai 6 asm.

Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, ištrinkite druska ir pipirais, pabarstykite susmulkintais laurų lapeliais. Sugrūskite į stiklainius taip, kad neliktų oro tarpų. Maždaug du centimetrus iki viršaus palikite. Pridenkite dangteliais ir dė...
Skanioji vištiena

Skanioji vištiena 6 asm.

Vištieną nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, sumeskite į dubenį, įberkite prieskonių ir žolelių, pasūdykite, gerai išmaišykite ir palikite mažiausiai valandai. Sukiškite mėsą į puslitrinius stiklainius, kad neliktų oro tarpų,...
Guliašas

Guliašas 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite kaulus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, dėkite mėsą ir ant stiprios ugnies pamaišydami kepkite 15–20 minučių. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais....
Jautienos troškinys

Jautienos troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves ir sausgysles. Supjaustykite pailgais gabaliukais, maždaug 1 x 4 cm. Išmuškite juos, pabarstykite druska ir miltais. Keptuvėje įkaitinkite trečdalį taukų arba sviesto, sumeskite mėsą ir kepkite...
Mėlynių sultys

Mėlynių sultys 4 asm.

1. Mėlynes nuplaukite ir nuvarvinkite. Suberkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol suminkštės. 2. Sukrėskite į marle išklotą sietelį ir palikite sultims išbėgti. Silpnai paspauskite. 3....
Braškių ir agrastų kompotas

Braškių ir agrastų kompotas 4 asm.

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Agrastus subadykite mediniu smeigtuku. 2. Vandenį užvirinkite su cukrumi ir maišydami virkite, kol jis ištirps. Į sirupą sudekite uogas ir kaitinkite, kol užvirs. 3. Nukėlę...
Mėsos konservai

Mėsos konservai 6 asm.

1. Pusriebę kiaulieną (neplautą) supjaustykite kaip šašlykams. 2. Pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais, apibarstykite susmulkintais česnakais. Gerai išmaišykite ir palikite parai vėsiai pastovėti. 3. Kitą dieną supilkite šaukštą spirito ir iš...
Konservuotas troškinys „Studento pietūs“

Konservuotas troškinys „Studento pietūs“ 6 asm.

Ingredientų skaičius nurodytas 3 pusės litro stiklainiams. 1. Paruošimas: iš vakaro mėsą supjaustykite gabaliukais, supilkite nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberkite smulkintus česnakus. Iš...
Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė

Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė 10 asm.

1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti. 2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį. 3. Susidariusį skystį...