„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kopūstai - visi receptai 4 puslapis

Balandėliai su varške

Balandėliai su varške 6 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, kotelį išpjaukite, lapus išskirstykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpai palaikykite virš garų, kad suminkštėtų. 2. Česnaką nulupkite ir kartu su bazilikų lapeliais sukapokite. Kedrines pinijas ir smulkintus...
Kumpio ir salotų suktinukai

Kumpio ir salotų suktinukai 2 asm.

1. Salotas ir kopūstą susmulkinkite. Įmaišykite pjaustytus pomidorus, alyvuoges. Pagardinkite prieskoniais, apšlakstykite trupučiu aliejaus, acto, pageidaujant – druska, pipirais. 2. Salotas patiekite suvyniotas į vytinto kumpio riekeles. Knyga...
Savojos kopūstų apkepas

Savojos kopūstų apkepas 4 asm.

1. Atskirkite kopūsto lapus, nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir nusausinkite. 2. Papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, supjaustykite plonais šiaudeliais. 3. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, porą supjaustykite...
Kokorai su troškintais raugintais kopūstais

Kokorai su troškintais raugintais kopūstais 4 asm.

Bulves išvirkite (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupkite ir sumalkite per mėsmalę. Suplokite dubenėlyje ir padalinkite į 4 dalis (tiesiog perbrėžkite pirštu). Išimkite vieną dalį ir ją dėkite ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilkite...
Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas

Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas 4 asm.

1. Kopūstą, morką ir svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir paprika. 2. Keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Faršą taip pat apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Į aliejumi paš...
Kopūstų vyniotinis

Kopūstų vyniotinis 4 asm.

1. Nuo kopūsto gūžės nuimkite 8–10 lapų ir pavirkite kelias minutes sūdytame vandenyje, tik žiūrėkite, kad neištižtų. Lapus pravėsinkite ir nupjaukite storesnę koto dalį. 6–8 lapus suklokite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą su tuščiu viduriu,...
Balandėliai tinginiai

Balandėliai tinginiai 4 asm.

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su nuplautais ir nuvarvintais ryžiais, įberkite pipirų, druskos, kmynų ir žolelių. Gerai išmaišykite ir suformuokite nemažus kukulius. 2. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, česnaką, griežinėliais...
Kitokie balandėliai

Kitokie balandėliai 4 asm.

1. Svogūną ir kopūstą smulkiai supjaustykite. Kopūsto griežinėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite. Vandenį nupilkite ir gerai nuspauskite kopūstus. 2. Kopūstus ir svogūnus sudėkite į faršą, suberkite ryžius, įmuškite...
Soti kopūstų sriuba su faršu

Soti kopūstų sriuba su faršu 4 asm.

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite. 2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite...
Pyragėliai su faršu ir kopūstais

Pyragėliai su faršu ir kopūstais 4 asm.

1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir išplakite. Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės ir galėsite minkyti rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite 20–30 minuč...
Daržovių ragu su vištiena

Daržovių ragu su vištiena 4 asm.

1. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, pasūdykite, įberkite pipirų ir paprikų miltelių. Pakepkite ant aliejaus. 2. Konservuotas morkas, cukiniją, papriką ir kumpį supjaustykite, sudėkite į troškintuvą ir truputį patroškinkite. Supilkite...
Šviežių kopūstų salotos su džiovintais baravykais

Šviežių kopūstų salotos su džiovintais baravykais 4 asm.

1. Kopūstą supjaustykite smulkiais šiaudeliais. 2. Svogūnus ir grybus supjaustykite šiaudeliais ir pakepkite su puse nurodyto kiekio aliejaus. Kai svogūnai ir grybai atvės, juos sumaišykite su kopūstais. 3. Likusį aliejų sumaišykite su actu,...
Klasikinis troškinys

Klasikinis troškinys 6 asm.

1.Kiaulieną ar veršieną supjaustykite didesniais gabalėliais ir apkepkite su sviestu storadugniame puode. 2.Į puodą sudėkite rūkytą mėsą, luptą svogūną ir stambiai pjaustytą kopūstą. Užpilkite vandeniu ir ant mažos ugnies troškinkite 25–30 minučių....
Kopūstų sriuba

Kopūstų sriuba 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite šiaudeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite aitriąsias...
Veršienos troškinys su kopūstais

Veršienos troškinys su kopūstais 6 asm.

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustyite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. 2.Kopūstą supjaustykite juostelėmis. Saliero šaknį nulupkite ir...
Apkepas su kininiais kopūstais

Apkepas su kininiais kopūstais 4 asm.

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Prieskonius sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, užpilkite ant mėsos ir palikite pusvalandį pastovėti. Kopūstą supjaustykite juostelėmis. 2.Fetą susmulkinkite nedideliais...
Ryžių apkepas su kopūstais

Ryžių apkepas su kopūstais 4 asm.

1.Kopūsto lapus nupjaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Daržoves sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių. 2.Morkas sukrėskite į elektrinio trintuvo indą, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir...
Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais

Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais 4 asm.

Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą...
Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre

Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre 2 asm.

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti. 2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite...
Kopūstų apkepėlė

Kopūstų apkepėlė 2 asm.

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės. 2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (iš...