„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kopūstai - visi receptai 5 puslapis

Citrininė kopūstų ir sojų sriuba

Citrininė kopūstų ir sojų sriuba 4 asm.

1. Į puodą įpilkite 1,5 litro vandens, sudėkite daržovių sultinio kubelius, sojų faršą ir virkite 10–15 minučių. 2. Kopūstą, morkas, bulves ir salierą supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite čiobrelių šakeles ir virkite,...
Spalvotos kopūstų salotos

Spalvotos kopūstų salotos 2 asm.

1. Baltagūžį kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis, trumpomis juostelėmis. Įberkite pusę šaukštelio druskos ir palikite inde 2 valandoms. 2. Į kitą indą sudėkite panašiai sukapotą raudongūžį kopūstą, taip pat pasūdykite ir...
Lietiniai blynai su kopūstais

Lietiniai blynai su kopūstais 4 asm.

1. Paimkite 1,5 litro tuščią plastikinį butelį nuo mineralinio vandens. Į jo kaklelį įstatykite piltuvėlį, per jį supilkite miltus, druską, kiaušinius, pieną, aliejų. Butelio kamštelį užsukite ir gerai suplakite. Tešla turėtų būti jogurto...
Pyragėliai su raugintais kopūstais

Pyragėliai su raugintais kopūstais 6 asm.

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą....
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos

Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos 2 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas...
Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis

Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis 3 asm.

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus. 2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek...
Balandėliai su kalakutiena

Balandėliai su kalakutiena 6 asm.

1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių. 2. Po kukulį mėsos...
Margos kopūstų salotos

Margos kopūstų salotos 6 asm.

1. Iš raudono kopūsto, svogūno, grietinės (majonezo) ir druskos pagaminkite tamsias salotas. 2. Iš morkų, šviesaus kopūsto, poro ir grietinės (majonezo) pagaminkite šviesias salotas. Jas sudėkite į lėkštę kaip pavaizduota nuotraukoje arba sumaiš...
Žymės: salotos, kopūstai
Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos

Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos 4 asm.

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite. 2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į...
Balandėliai su jūrų gėrybėmis

Balandėliai su jūrų gėrybėmis 4 asm.

1. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti. Krevetes atšildykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Aštriu peiliu išpjaukite kopūsto kotą. Dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad kiaurymė būtų...
Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru

Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru 5 asm.

1. Kopūstų lapus paruoškite kaip paprastiems balandėliams: išpjaukite kotą, 5–7 min. visą gūžę pavirkite sūdytame vandenyje, paskui atšaldykite dubenyje su šaltu vandeniu ir išskirstykite atskirais lapais. 2. Paruoškite įdarą: smulkiai sukapotus...
Kopūstų sriuba su citrinomis

Kopūstų sriuba su citrinomis 5 asm.

1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min....
“Garbanoti” balandėliai

“Garbanoti” balandėliai 5 asm.

1. Garbanotųjų kopūstų lapus apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų. Nuvarvinkite ir palikite ataušti. Paskui kietąją lapo dalį išpjaukite arba sutraiškykite. 2. Ryžius išvirkite, į karštus sudėkite sviestą ir palikite ataušti. Kumpį...
Brokolinių kopūstų suflė

Brokolinių kopūstų suflė 5 asm.

1. Brokolinius kopūstus susmulkinkite, sumeskite į aukštą siaurą indą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus kiek pašaldykite ir išplakite iki standžių putų. 3. Grietinėlę už...
Kopūstų sluoksniuotis

Kopūstų sluoksniuotis 4 asm.

1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvė...
Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė

Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė 10 asm.

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų. 2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.
Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos

Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos 2 asm.

Visus salotų ingredientus suberkite į dubenį, apšlakstykite paruoštu užpilu ir... skanaus!
Brokolinių kopūstų sriuba

Brokolinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens ir pavirkite apie 20 min. Baigdama virti šiek tiek pasūdykite. Išgriebkite vištieną, sultinio neišpilkite. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, trumpai...
Žiedinių kopūstų vėrinukai

Žiedinių kopūstų vėrinukai 2 asm.

1. Kopūstą išskirstykite žiedynėliais. Juos pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite žalumynais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite plaktais kiaušiniais ir gerai išmaišykite. 2. Svogūnus ir paprikas, išėmus sėklas,...
Daržovių košė

Daržovių košė 5 asm.

1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Išvirusias nusunkite ir palikite praaušti. 2. Kopūstus supjaustykite juostelėmis. Į puodą įpilkite vandens (maždaug...