„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Košė - visi receptai 3 puslapis

Žalia košė

Žalia košė 6 asm.

Visas daržoves išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Visiškai nenupilkite vandens ir sutrinkite. Galima vandenį nupilti visai ir pagardinti košę užvirtu pienu bei sviestu. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė  
Salierų piurė su kumpiu

Salierų piurė su kumpiu 3 asm.

1. Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu. 2. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų...
Airiška daržovių košė „Calcannon“

Airiška daržovių košė „Calcannon“ 4 asm.

1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėti į puodą su šaltu vandeniu, ant mažos ugnies užvirinti ir virti, kol suminkštės. Išvirusias nusunkti ir palikti praaušti. 2. Kopūstus supjaustyti juostelėmis. Į puodą įpilti vandens (maždaug...
Saldus kuskusas

Saldus kuskusas 4 asm.

1. Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą. 2. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite...
Svogūnų ir bulvių košė

Svogūnų ir bulvių košė 3 asm.

1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite šiek tiek pasūdytu vandeniu ir užkaiskite. 2. Po 10 min. sudėkite skiltelėmis supjaustytus svogūnus, įmeskite sultinio kubelį ir virkite 30 min. 3. Tada bulves nusunkite, supilkite pieną, įdė...
Perlinių kruopų košė su riešutais

Perlinių kruopų košė su riešutais 3 asm.

1. Gerai nuplautas ir išbrinkintas kruopas suberkite į verdantį vandenį ir 5–10 min. pavirkite. Paskui vandenį nupilkite, o apvirusias kruopas suberkite į verdantį pasūdytą pieną ir ant mažos ugnies virkite, kol kruopos sugers visą skystį ir suminkš...
Kepta sorų kruopų košė

Kepta sorų kruopų košė 4 asm.

1. Gerai nuplautas kruopas užpilkite karštu pienu, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto ir 20 min. virkite ant mažos ugnies. 2. Slyvas išmirkykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Riešutus sukapokite. 3. Į išvirusią košę sudėkite slyvas,...
Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais

Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais 4 asm.

1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną. 2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį. 3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min. 4. Gatavą koš...