Bulves nuskuskite. Iš vištienos faršo suformuokite nedidukus kukulaičius, apvoliokite juos miltuose. Užvirkite apie 2 l vandens. Suberkite bulves ir šaukštu suleiskite kukulaičius. Rūgštynes nuplaukite ir susmulkinkite. Berkite jas į puodą, kai bulvė...
Pomidorą, porą ir krapus susmulkinkite. Kiaušinius gerai iki putų išplakite. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, smulkintas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Į keksiukams kepti skirtą skardelę ar...
Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Per vidurį dėkite pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapokite tešlą, kol gausite daug trupinukų (lyg ruoštume „Napoleono“ tešlą). Supilkite ledinį vandenį ir šaltomis rankomis greitai sulipdykite tešlos...
Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite...
Cukiniją supjaustykite gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su šaukštu sviesto. Kiaušinius įmuškite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai iki putų išplakite. Į kiaušinių plakinį suberkite smulkintus žalumynus, tarkuotą parmezaną,...
Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai...
Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius. Pasūdykite...
Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas...
Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba į...
Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Tuomet viską pakepinkite svieste. Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų. Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų...
Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius,...
Dvi saldžiąsias paprikas apkepkite. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir paprikas (žalias ir pakeptas). Palikite po saujelę smulkintų pomidorų, agurkų, pakepintų ir žalių paprikų, likusias daržoves suberkite į dubenį. Išspauskite česnaką,...
Riestainius pamerkite į pieną, kad suminkštėtų. Sutarkuokite sūrį ir kumpį. Didžiąją dalį sūrio sumaišykite su tarkuotu kumpiu, žalumynais, prieskoniais. Išmirkytus piene riestainius įdarykite sūrio ir kumpio mase. Dėkite juos į kepimo skardą, iš...