Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis gardus ir maistingas citrininis kremas yra ne kas kitas, o tas pats garsusis britiškasis lemon curd. Tik šį kartą jį ruošiau visai be cukraus, su medumi, o įprastus vištų kiaušinius pakeičiau maistingesniais putpelių kiaušiniais. Ankstyvą pavasarį, kai skaniausios uogienės bei šaldytos uogos jau pasibaigusios, o šviežių dar reikia palaukti, toks saldžiarūgštis maistingas kremas kuo puikiausiai tinka prie blynų, kepinių ar panaudoti ruošiant desertus.
Obuolių pyragas, kurio privalumai – greitas paruošimas ir nuostabus drėgnumas, kurio suteikia jogurtinis kremas.
Net ir šiais laikais, kai tortų, pyragų ir kitų saldumynų pasirinkimas didžiulis, lietuviai ir toliau mielai renkasi nostalgiją keliantį vyniotinį. Jo galima ne tik nesunkiai nusipirkti, bet ir paruošti namuose. Pasigaminti namuose „Kuršėnų“ vyniotinį nėra sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kaip desertą paruošti kuo skanesnį, tačiau gaminant šį vyniotinį svarbiausia mokėti tinkamai išplakti baltymus, neperkepti biskvito ir neišlydyti sviesto.
Puikus kremas, kai norisi, kad tortas būtų švelniai saldžiarūgštis.
Švelniai pikantiškas kiek riebesnis kremas, tinkantis daugeliui tortų.
Šiam lengvam kremui galite rinktis labiausiai jūsų mėgstamus konservuotus vaisius.
Greitai pagaminamas, vasariškai gaivus kremas tortui.