Krevetės - visi receptai

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis 2 asm.

bulviukose.lt„Pad Thai“ – yra vienas iš klasikinių tailandietiškų WOK keptuvėje paruoštų patiekalų, kurio pagrindą sudaro ryžių makaronai (rice noodle). Pažiūrėjus į receptą atrodo, kad visko labai reikia, bet nusipirkus pagrindinius tailandietiškos virtuvės padažus ir ingredientus greitai perprasit sistemą ir bus labai lengva ir paprasta gaminti. Tajų virtuvėje turbūt daugiausia laiko užima pasiruošimas gamybai dėl produktų gausos, o pats gaminimas labai greitas.

Užkandis iš Karibų: krevetėmis įdaryti greipfrutai

Užkandis iš Karibų: krevetėmis įdaryti greipfrutai 1 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Laiko šiam užkandžiui pagaminti nereikia (jei visi produktai po ranka). Net žmogus, nemokantis nulupti virto kiaušinio, lengvai pagamins šį patiekalą. O ir netikėtiems svečiams jis labai tinkamas. Geriausia vartoti atšaldytą, įsitaisius gulte ir su akiniais nuo saulės.

Australietiškai ant grilio keptos krevetės

Australietiškai ant grilio keptos krevetės 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Australijoje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

 

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės 4 asm.

Šiltuoju metų laiku lietuviai įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Tačiau lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteikia visai naują skonį.

 

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu 4 asm.

Šie elegantiški ir labai skanūs kotletukai, kurių receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco, patiks visiems jūros gėrybių gerbėjams!

Ant grotelių keptos saldžiarūgštės krevetės

Ant grotelių keptos saldžiarūgštės krevetės 4 asm.

Elegantiškas užkandis, kuris įtiks ne tik paprastos vakarienės dalyviams, bet ir iškilmingesnės progos svečiams. 

 

Menkės ir lašišos šaltiena iš Aliaskos

Menkės ir lašišos šaltiena iš Aliaskos 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): TV ekspedicijoje „Į Šiaurę“ sugalvojau, kad vėluojantį pavasarį šaltoje Aliaskoje būtų įdomu pagaminti žuvies šaltieną. Iš pradžių maniau darysiąs ją iš lašišos ir menkės, bet po ranka pasipainiojo krabas. Įdėjau jį į nuovirą ir, regis, tai suteikė šaltienai itin gero subtilaus skonio. Galvoju Lietuvoje dar pabandyti vietoje krabo panaudoti vėžius, kai juos bus galima gaudyti. Turėtų būti panašus skonis.

Lietuvoje parduotuvėse gan lengvai susiradau visus norimus ingredientus ir pagaminau žuvies šaltienos namiškiams. Beje, jei nenorite šaltienos – nedėkite želatinos. Tada vaišinsitės stipraus sultinio žuviene.

Krevetės su mango padažu

Krevetės su mango padažu 4 asm.

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. 2. Į elektrinį trintuvą (...
Krevetės su pomidorų padažu

Krevetės su pomidorų padažu 2 asm.

Užkandis, kuris tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. 

Kaspinėliai su krevetėmis ir cukinijomis

Kaspinėliai su krevetėmis ir cukinijomis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šalta pasta dažniausiai gaminama naudojant trumpus, – „vaikiškus“ formatus. Kodėl vaikiškus? Todėl, kad primena „Lego“ kaladėles, ir norisi žaisti. Populiariausias ir Lietuvoje nesunkiai randamas formatas – kaspinėliai arba drugeliai (farfalle). Galima aptikti ir „ditalini“ – pirštelius. Arba „fusilli“ – sraigtus. Arba „mezze maniche“ (trumpos rankovės). Šaltai pastai tinka ir įvairių dydžių „penne“ (pieštukai).

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Skonio įvairovės ir šviežumo iš kinų virtuvės neatimsi. Maistas patiekiamas ką tik pagamintas ir dažniausiai termiškai apdorojamas itin trumpai, tačiau aukštoje temperatūroje. Šviežumą apibūdinti gali ir šis pavyzdys – Šanchajaus patiekalas „girtos krevetės“. Prieš valgytoją statomas uždengtas dubuo su alkoholiu kvepiančiu skysčiu. Jį atidengus, skystyje esančios krevetės staiga atgyja ir pradeda duotis po visą akvatoriją – belieka ją pasigauti su lazdelėmis, išsilukštenti ir suvalgyti. Ko gero, šviežiausios krevetės, kokių teko valgyti. Tačiau šis receptas žymiai paprastesnis. 

Azijietiškos ryžių makaronų salotos

Azijietiškos ryžių makaronų salotos 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchen Julie): Sočios, sveikos ir lengvai paruošiamos. Ar gali būti geriau? Patariu tokias salotas pasigaminti pietums, kai kūnas turi daugiau energijos ir yra pasiruošęs suvirškinti kalną šviežių daržovių.

 

Rizotas su jūros gėrybėmis

Rizotas su jūros gėrybėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Rizotas – šiaurės Italijos patiekalas. Ten žmonės niekur neskuba, viską daro lėtai ir kruopščiai. Jeigu norite, kad jūsų ryžiai taptų rizoto, o ne ryžių koše, teks panaudoti slaptą ingredientą – kantrybę. Teks pilti sultinį, maišyti, vėl pilti sultinį ir vėl maišyti. Kiek minučių? Priklausys nuo viryklės, nuo puodo, nuo ryžių, bet tikras rizotas reikalauja 20 minučių intensyvios kulinarinės veiklos.

Karibietiški krevečių sklindžiai

Karibietiški krevečių sklindžiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Sklindžių, paplotėlių, blynų, krepų ir visokių panašių patiekalų rasite visame pasaulyje. Ne išimtis ir Karibų regionas, kur dominuoja kreolų virtuvė. O pagal jums pristatomą receptą kepami sklindžiai populiarūs Antilų salose.

Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai  su avokadų pagardu

Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai su avokadų pagardu 4 asm.

Nuplaukite vyšninius pomidorus. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais. Apdorokite karališkąsias krevetes: pašalinkite jų galvas ir kiautus iki uodegos. Nugarėles įpjaukite ir pašalinkite tamsią giją. Tada...
Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis

Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis 2 asm.

Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai...
Saldžiaaštrės krevečių salotos

Saldžiaaštrės krevečių salotos 6 asm.

Krevetės išvirkite, nuvalykite. Salotas supjaustykite, sumaišykite su pesto padažu ir šlakeliu aliejaus. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir kartu su pomidorais dėkite ant salotų lapų. Krevetes trumpai pakepinkite su medumi, paprika, čili, sudė...
Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai

Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai 1 asm.

Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių...
Indiškos krevetės

Indiškos krevetės 2 asm.

Krevetes išvalykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudė...