Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriaušė - visi receptai

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Riešutų kremas su kriaušėmis, gervuogėmis ir lazdyno riešutais

Riešutų kremas su kriaušėmis, gervuogėmis ir lazdyno riešutais 2 asm.

FeedMySister.comLengvas desertas arba alternatyva savaitgalio pusryčiams. Riešutų kremas, saldi kriaušė ir gervuogės, kurias galite keisti šilauogėmis, jei sunku rasti.

 

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Salotoms rinkitės tvirtesnes, traškias kriaušes. Riešutus būtinai prieš tai pakepinkite, o mėlynąjį pelėsinį sūrį rinkitės kokį norite (aš naudojau „Memel Blue“).

 

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis 2 asm.

4 itin žali, sveiki ir gardūs ingredientai sukuria derinį, kuris tiks ir kaip lengvi pusryčiai, ir kaip užkandis. 

 

Braškių ir kriaušių „tarta“

Braškių ir kriaušių „tarta“ 8 asm.

Tai klasikinė prancūziška „tarta“, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Šis receptas  – iš žurnalo „Beatos virtuvė“.

Baltajame vyne virtos kriaušės

Baltajame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šios baltajame vyne virtos kriaušės, dar šiltos patiektos su kepintais migdolais ir plakta grietinėle/vaniliniais ledais ar kokosų pienu, yra puikus desertas! Žinoma, galite jas išvirtas patiekti ir šalia paukštienos patiekalų, vietoje labiau įprastų keptų obuolių. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti ingredientus prikaistuvyje, dėti nuluptas kriaušes ir virti jas, kol, įsmeigus šakutę, bus minkštos.

Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu

Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu 8 asm.

Šis sodrus, prieskoniais pagardintas pyragas tiesiog negali palikti abejingų. Išsikepkite šį skanėstą kokią apniukusią ar šiaip kiek sunkesnę dieną ir pamatysite, kaip pasaulis iškart prašviesės. Tačiau net ir tokios „progos“ nebūtina laukti, kepkite, kai tik turėsite kelias kriaušes ir šiek tiek kardamono.

Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis

Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis 1 asm.

Paruošti antį dažniausiai norisi ypatingomis progomis. Bet kartais tiesiog užsimanai pasilepinti ir palepinti draugus, kad ir šaltą rudenišką savaitgalį. Neretai antis yra perkepama, tada jis bus sausa ir stringanti gerklėje. Apskrudęs, traškus paviršius ir sultingas minkštas vidus – idealiausias variantas. Ir, žinoma, saldus padažas.

Autorė garnyrui panaudojo salstelėjusius, karamelizuotus vaisius su apskrudusiomis daržovėmis. Aišku, kokį pasidaryti garnyrą, galite patys nuspręsti, kad ir, pavyzdžiui, troškintas jūsų mėgstamas daržoves ar tiesiog bulvių piurė.

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais 12 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite....
Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu 4 asm.

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...
Keksiukai su staigmenėle

Keksiukai su staigmenėle 4 asm.

Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštė...
Bruknių džemas

Bruknių džemas 8 asm.

Bruknes švariai perrinkite, nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite kelias valandas pastovėti. Per tą laiką nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite kriaušes. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Per sietelį...
Kriaušių tyrė

Kriaušių tyrė 12 asm.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę. Pašalinusi sėklytes, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite. Visas daržoves ir vaisius krėskite į gilesnį troškinimo puodą,...
Braškių salotos su vytintu kumpiu

Braškių salotos su vytintu kumpiu 4 asm.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apš...
Kriaušių ir imbierų košė

Kriaušių ir imbierų košė 6 asm.

Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuluptus svogūnus, česnaką ir imbierą susmulkinkite. Viską sudėkite į keptuvę arba puodą storu dugnu, suberkite razinas, garstyčias, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir cukrų, supilkite actą...
Fokačija su  kriaušėmis  ir kumpiu

Fokačija su kriaušėmis ir kumpiu 5 asm.

1. Tešla gaminama pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. Jį rasite čia: Itališka duona fokačija. 2. Pakilusią tešlą padalykite į keturias dalis. 3. Iš jų iškočiokite arba ištampykite pirštais maždaug 1 cm storio apskritus paplotėlius ir...
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kriaušėmis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kriaušėmis 4 asm.

1. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. 2. Į puodą supilkite vyną, cukrų ir pusės citrinos sultis. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės. 3 Į sirupą sudėkite kriaušes, palaikykite 10 minučių,...
Kriaušių pyragas su migdolais

Kriaušių pyragas su migdolais 4 asm.

1. Miltus išsijokite ant stalo ir išmaišykite su tarkuotomis citrinų žievelėmis, maltu muskatu, druska. Į vidurį suberkite cukrų. Padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. 2. Sviestą arba margariną supjaustykite mažais gabalėliais ir išdė...
Kriaušių cukatos

Kriaušių cukatos 6 asm.

1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklalizdžius. 2. Iš vandens ir cukraus maišydami išvirkite tirštą sirupą. Palikite atvėsti. 3. Atvėsusį sirupą supilkite ant kriaušių ir palikite kelias valandas. 4. Sirupą nupilkite, už...
Kriaušių kompotas su svarainiais

Kriaušių kompotas su svarainiais 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. Svarainius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. 2. Puode užvirinkite vandenį su cukrumi. Į sirupą kiaurasamčiu sudėkite svarainių skilteles...