Krienai - visi receptai

Traškūs bulvių skrebučiai ir be lukštų virtas kiaušinis su krienų padažu

Traškūs bulvių skrebučiai ir be lukštų virtas kiaušinis su krienų padažu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Imkite ir pagaminkite sočius, tačiau šiek tiek sofistikuotus pusryčius iš bulvių. Jie, beje, primins legendinius angliškuosius, nes skoniu itin panašūs į bulvinius skrebučius hash browns, kurie yra sudėtinė tipištų britiškų pusryčių dalis.

 

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše 1 asm.

Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite. Gerai...
Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu

Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu 2 asm.

Vištienos krūtinėlę apšlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite kajeno paprikos, 2 česnako skiltelių bei druskos mišiniu ir 10–15 min. palikite pastovėti. Apibarstykite vištieną sezamų sėklomis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatū...
Naminės „Olivjė“ salotos

Naminės „Olivjė“ salotos 2 asm.

Šios mišrainės variantų pasaulyje daugybė. Kitose šalyse jos dar vadinamos rusiškomis salotomis. Na, o mes, lietuviai, jas vadiname tiesiog balta mišraine. Štai dar viena „Olivje“ mišrainės variacija.

Pikantiški rauginti agurkėliai

Pikantiški rauginti agurkėliai 5 asm.

Agurkus nuplaukite ir palikite kelioms valandoms šaltame vandenyje. Česnakų skilteles, krieno šaknį, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite. Dugną indo, kuriame raugsite agurkus, padenkite vienu sluoksniu prieskonių, o...
Šviežiai raugti agurkai

Šviežiai raugti agurkai 10 asm.

Agurkus pamerkite keturioms valandoms į šaltą vandenį. Nupjaukite jų galiukus ir sudėkite į rauginimui skirtą indą, prieš tai dugną padengusios puse visų prieskonių (krapų, serbentų lapų, česnakų ir pan.). Likusius prieskonius sudėkite ant agurkų...
Lašiša su imbierais ir baravykais

Lašiša su imbierais ir baravykais 2 asm.

Pirmiausiai paruoškite lašišą: ją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkit į plokščią indą, pagal skonį pabarstykite druska, cukrumi  ir apliekite marinatu, paruoštu iš tarkuotų imbierų, pusės citrinos sulčių, nutarkuotos...
Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu

Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu 5 asm.

Mėsą nuplaukite, negražias vietas išpjaustykite, perpjaukite per pusę, kad gabalėliai tilptų į keptuvę, tada ant didelės liepsnos labai trumpai apkepkite be riebalų iš visų pusių, kad jautiena įgautų dūmų skonį. Taip paruoštus jautienos gabalėlius...
Aštrus pomidorų ir krienų padažas

Aštrus pomidorų ir krienų padažas 6 asm.

Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale. Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite....
Marinuotos kriaušės su krienais

Marinuotos kriaušės su krienais 6 asm.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis ir išpjaukite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nejuostų, ir sudėkite į puodą. Iš dviejų stiklinių vandens, nurodyto kiekio cukraus, citrinų žievelių, cinamono ir acto išvirkite...
Žiediniai kopūstai su morkomis

Žiediniai kopūstai su morkomis 5 asm.

Kopūstus išskirstykite žiedynais. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Daržoves tris minutes palaikykite verdančiame vandenyje, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu. Į stiklainius sudėkite kopūstus, morkas, suplėšytus...
Lašišų bokšteliai

Lašišų bokšteliai 4 asm.

1. Aštuonias keksiukų formeles patepkite aliejumi ir išklokite maistine plėvele. .2 Į kiekvieną formelę įdėkite po vieną didelį ar kelis mažesnius lašišos griežinėlius (taip, kad liktų kraštai bokšteliams užkloti). 3. Kiaušinius truputį paplakite...
Blynai su kepta jautiena

Blynai su kepta jautiena 4 asm.

1. Miltus išsukite su pienu, įmaišykite žiupsnelį druskos, atskirtus kiaušinių trynius. Tešlą pusvalandį palikite brinkti, tada įmaišykite išplaktus baltymus. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Apvoliokite miltuose, išmaišytuose su saldž...
Šventinė įdaryta višta

Šventinė įdaryta višta 6 asm.

1. Nunerkite vištos odą palikdami tik sparnelius ir šlauneles. Odą įtrinkite prieskoniais ir palikite 2 valandoms. 2. Iš vištienos išimkite kaulus. Krūtinėlę supjaustykite kubeliais, o likusią vištieną sumalkite. Į faršą įmaišykite išplaktus kiauš...
Burokėlių padažas

Burokėlių padažas 5 asm.

1. Burokėlį sutrinkite arba sutarkuokite smulkia tarka, agurkėlius smulkiai supjaustykite. 2. Visus produktus sumaišykite ir skanaukite su mėsos patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Grybų padažas

Grybų padažas 5 asm.

Visus produktus sumaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Tinka su bulvėmis, mėsos patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Švelnusis padažas

Švelnusis padažas 5 asm.

1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus. 2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Totoriškas padažas

Totoriškas padažas 5 asm.

1. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną. 2. Sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“