1.Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų.
2.Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį,...
1. Baltos duonos riekeles sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu, gerai išmirkykite ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į dubenį su paukštienos faršu, įmuškite 2...
1. Smulkia tarka į faršą įtarkuokite bulvę (nuo jos mėsa bus švelni ir vienalytė), sutraiškykite česnaką, supjaustykite baziliką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druskair pipirais.
2. Viską gerai išminkykite. Padarykite iš faršo kukuliukus ir...
1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose.
2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite....
1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite...
1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.
2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.
3....
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, vieną pjaustytą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos bei pipirų. Iš gautos masės padarykite kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.
2. Antrą svogūną bei česnako...
1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir sumaišykite kartu su varške. Sudėkite kiaušinių trynius, išsukite su sviestu, suberkite miltus, druską, krakmolą ir išplaktus baltymus.
2. Iš tešlos padarykite nedidelius (apie 2 cm skersmens) rutuliukus ir...
1. Bulves ir svogūnus sutarkuokite, lengvai nuspauskite ir užpilkite verdančiu pienu.
2. Tuomet įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtus indus - formeles, o į kiekvienos...
1. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustyti plutas, užpilti karštu pienu ir palikti 15 min. mirkti.
2. Kubeliais supjaustytą svogūną ir saują susmulkintų petražolių pakepinti svieste ir supilti į išmirkusią duonos masę.
3. Įmušti kiaušinį, gerai iš...
1. Ryžius suberkite į 0,5 litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.
2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus...
1. Burokėlius nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, neluptus dėkite į karščiui atsparią formą ir kepkite apie 40 min. ant vidutinės ugnies. Tada nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, užpilkite obuolių sultimis ir bent valandai palikite, kad...