Kukurūzų miltai - visi receptai

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Ryškus ir skanus braziliškas kukurūzų miltų keksas

Ryškus ir skanus braziliškas kukurūzų miltų keksas 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pamačius šį skaisčiai geltoną keksą, sunku patikėti, jog jo spalva – natūrali. Kekso paragavus, ranka pati tiesiasi antro gabalėlio. Retas užrištomis akimis atspėtų, koks jo pagrindinis ingredientas. Kukurūzų miltai! Turbūt ir jums užkliuvo akis už ryškiai geltonos spalvos miltų prekybos centrų lentynose? Tačiau ne dažnas žino, ką su šiais miltais galima pasigaminti.

 

Sodrios tekstūros pyragas su mėlynėmis

Sodrios tekstūros pyragas su mėlynėmis 8 asm.

Šiam pyragui reikia šiek tiek kukurūzų miltų ir nemažai sviesto, taigi, jis nėra lengvutis, lyg debesėlis, o sunkesnis, rupesnis, tačiau puikaus skonio! Jei norite, mėlynes galite keisti šilauogėmis. 

Salvadoro paplotėliai pupusai

Salvadoro paplotėliai pupusai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio  puodai“): Pupusai Salvadore yra nacionalinis patiekalas, kurį rasi bet kur – pas gatvės kepėjas, restoranuose ar šaldytus parduotuvėse. Stebėti, kaip pupusus kepa gatvėje – atskiro aprašymo vertas veiksmas. Atrodo, kad moteriškės buria rankomis tarsi magės: rankose atsiranda gumulėlis tešlos, kuris keliais patapšnojimais virsta dubenėliu, tada jo viduryje įsitaiso įdaras, dubenėlis žaibiškai užsidaro, virsta paplotėliu ir atsiduria ant įkaitintos skardos. Po minutės ragauji pupusą, užkąsdamas curtido – lengvai marinuotais apyaštriais kopūstais.

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Tartaletės: Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip...
Kokosinės krevetės

Kokosinės krevetės 3 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Kukurūzų miltus ir kokosų drožles suberkite į atskirus dubenėlius. Kiaušinių...
Kukurūzų miltų košė su figomis

Kukurūzų miltų košė su figomis 5 asm.

1. Kukurūzų kruopas užpilkite grietinėle ir palikite apie valandą, kad išbrinktų. 2. Figas ir datules gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada perliekite verdančiu ir pusvalandžiui pamerkite į su apelsinų sultimis sumaišytą brendį. 3....
Desertiniai bokšteliai

Desertiniai bokšteliai 8 asm.

1. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos. 2. Trynius išplakite ir sumaišykite su...
Kukurūzų pyragas su sūriu

Kukurūzų pyragas su sūriu 6 asm.

1. Kukurūzų kruopas supilkite į puodelį su sultiniu, išvirkite, uždenkite ir palikite pastovėti, kad košė gerai išbrinktų. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutraiškykite česnako smulkintuvu ir viską...
Polentos blyneliai

Polentos blyneliai 5 asm.

1. Sultinį supilkite į didesnį puodą, užvirinkite, tada palengva plakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, supilkite kukurūzų miltus. 2. Vis maišydamos, kad nepridegtų, košę virkite apie pusvalandį – gerai išvirusi ji turi kristi nuo šaukšto...