1. Fermentinį sūrį (neišėmusios iš pakuotės) įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite 20-30 min. ant mažos ugnies, iki sūris pilnai išsilydys/suminkštės.
2. Per tą laiką kietai išvirkite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų...
1. Tortiljas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostomis, kiekvieną patepkite varškės sūreliu.
2. Ant kiekvienos juostos dėkite kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluosčiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinį, kelias iš marinato iš...
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną sumuškite kiaušinius, įberkite druskos, po šaukštą miltų ir viską sukite tol, kol sudėsite visus ingredientus.
2. Kumpį ir saliero lapkotį supjaustykite kubeliais ir...
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesnės.
2. Persikus arba obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus arba sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis,...
1. Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu.
2. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų...
1. Obuolį nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su tepamuoju sūreliu, jei reikia, pasūdykite.
2. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu...
1. Pirmiausia paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir citrinos sultimis.
2. Po vieną duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės,...
1. Duonos trikampėlius šiek tiek įpjaukite, kad tilptų įdaras, bet duona neišsižiotų, tada į vidų tepkite pesto padažo, klokite kumpio riekeles, raudonėliais įtrintus, druska ir pipirais pabarstytus mocarelos gabalėlius, galiausiai gausiai berkite...
1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo.
2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du...
1. Iškočiota tešla išklokite riebalais pateptą kepimo formą taip, kad papločio kraštai būtų pakilę. Suformuokite dar vieną apskritą paplotį pyrago viršui uždengti.
2. Tešlą aptepkite sviestu, ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlių.
3. Ant kumpio...
1. Garbanotųjų kopūstų lapus apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų. Nuvarvinkite ir palikite ataušti. Paskui kietąją lapo dalį išpjaukite arba sutraiškykite.
2. Ryžius išvirkite, į karštus sudėkite sviestą ir palikite ataušti. Kumpį...
1. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
2. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą. Ten pat suberkite kedrines pinijas, supilkite grietinėlę, česnakų spaustuvu išspauskite česnakus.
3. Ožkų...
1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus.
2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų...