Inde pakaitikite išmaišytą sviestą, medų, kakavą, meduolių prieskonius ir miltelinį cukrų. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais arba soda, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suminkykite tešlą. Atidėkite tešlą 15 min. į šoną....
Ši tešla kildinama tik vieną kartą, formoje.
1. Aliejaus ir vandens mišinį pašildykite maždaug iki 37 laipsnių temperatūros, suberkite trupintas mieles, maišydami jas ištirpinkite.
2. Įmaišykite visus likusius produktus ir minklę supilkite į minkš...
1. Vandenį pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir trindami mediniu šaukštu ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, tada supilkite likusį vandenį.
3. Sudėkite pusę miltų ir gerai išmaišykite. Po truputį suberkite ir...
1. Miltus sumaišykite su druska.
2. Sodą suberkite į jogurtą ir įpilkite vandens (2:1). Viską sumaišykite į lipnią tešlą ir ant stalo, pabarstyto miltais, minkykite apie 1 minutę.
3. Iš tešlos padarykite maždaug 15 cm skersmens ir 5 cm storio...
1. Tarkuotas cukinijas 15 minučių laikykite sietelyje, kad nuvarvėtų.
2. Po to sudėkite ant dvigubai sulenkto virtuvinio rankšluosčio, jį dar kartą perlenkite ir lengvai paspauskite, kad susigertų likęs skystis.
3. Taip paruoštas cukinijas sukrė...
1. Nesijotus miltus dubenyje užpilkite 35 ml šilto vandens, išmaišykite, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir per naktį laikykite šiltai.
2. Bulves nulupkite ir sugrūskite. Kumpį supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau ir...
1. Mieles dubenyje sutrupinkite į pieną su cukrumi.
2. Užsijokite du trečdalius miltų ir gerai išmaišykite. Leiskite mielėms pakilti 20–30 minučių.
3. Tuomet supilkite likusius miltus, dribsnius (truputį pasilikite), pasūdykite ir gerai iš...
1. Pieną pašildykite. Mieles ištrinkite su cukrumi ir supilkite į dubenį su pienu, suberkite trečdalį miltų ir užmaišykite tešlą. Jos paviršių apibarstykite miltais ir palaikykite 2–3 valandas šiltai, kad pakiltų.
2. Pakilusią tešlą gerai iš...
1. Abejus miltus sumaišykite dubenyje, viduryje padarykite duobutę.
2. Supilkite 5 šaukštus pieno, išsukto su mielėmis ir cukrumi, užberkite miltais ir leiskite 10–15 minučių pakilti.
3. Sviestą ištirpinkite ir, kai pravės, išsukite su kiauš...
1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite 6altą vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps.
2. Sudėkite druską ir medų, po to abejus miltus ir išmaišykite iki vientisos tešlos.
3. Stambiai sukapokite riešutus.
4. Tešlą pasidėkite ant miltais...